Alfa Romeo Giulia Veloce: Összkerékhajtás és égető vágy

A Veloce embléma először 1962-ben jelent meg a Giulia Spideren - a legenda most visszatér, egy olyan sportos stílusban, ami jól tükrözi kiemelkedő teljesítményét. 

Alfa Romeo Giulia Veloce: Összkerékhajtás és égető vágy
Fotók: Cséfalvay András

A Giulia Veloce azonnal felismerhető esztétikai jellegzetességeiről: a nagyobb légbeömlő nyílással ellátott első lökhárító kihangsúlyozza az Alfa Romeo jellegzetes háromszög alakú hűtőmaszkját. A hátsó lökhárítót pedig az autóversenyekből átvett diffúzorral látták el, amely növeli az aerodinamikai hatékonyság elérését.

A dupla, krómozott kipufogóvégek hangsúlyozzák a Veloce ikonikusan sportos szellemét.

A belső tér úgy van kialakítva, hogy a vezetőt körülölelő kialakítás éreztesse az Alfa Romeo sportosságát. Ezt az érzést többek között az olyan exkluzív és kiváló minőségű anyagok teremtik meg, mint a perforált bőrrel borított fűthető sportülések, valamint a műszerfalon és az ajtópanelen megjelenő alumínium betétek. A Veloce továbbá exkluzív, fűthető sportkormány kapott, beépített indítógombbal.

A modell egy újgenerációs infotainment rendszerrel van felszerelve, ami 6.5 colos, széles képarányú, színes kijelzőt használ a megjelenítéshez. A rendszer tartalmaz rádiót, MP3-lejátszási lehetőséget, AUX csatlakozót, Bluetooth funkciót, valamint fejlett hangfelismerő funkciót. A multifunkciós kormánynak köszönhetően pedig az egész egy gombnyomással irányítható.

A Giulia Veloce a legkorszerűbb biztonsági rendszerekkel van felszerelve: az integrált fékrendszer (IBS) azonnali fékreakciót biztosít. Az alapfelszereltséghez tartozik az ütközést megelőző rendszer, a gyalogosérzékeléssel ellátott autonóm fékező rendszer, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer is.

A ráfutásos balesetekre figyelmezető rendszer (FCW) figyelmezeti a sofőrt az esetleges ütközésekre, és vészhelyzet esetén működésbe hozza az autonóm fékrendszert.

A Giulia Velocében megtalálható az új Q4, vagyis a bekapcsolható összkerékhajtás. Az Alfa Romeo által szabadalmaztatott rendszer az összkerékhajtás összes előnyét ötvözi az üzemanyag-takarékossággal és a hátsókerék-meghajtású autók vezetési élményével.

Alfa Romeo GIulia 2.0 TURBO 280K AT AWD VELOCE

1995 cm3

4 henger

206 kW (280 lóerő)

átlagfogyasztás: 6,4 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 6

A modell egy újgenerációs, 8 fokozatú automata ZF sebességváltóval van felszerelve, amely kialakításának köszönhetően jelentős mértékben optimalizálja a fokozatváltási pontokat. Ez a csúcstechnológiájú újdonság tovább fokozza a modellben a teljesítmény és tömeg közti arányt, ezáltal korlátozza a súrlódási veszteséget a váltás során. A Giulia Velocébe szerelt Start & Stop rendszer ráadásul akár 5%-os üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tesz.

Az autó kétféle motorral kapható: a 2,2 literes, 210 lóerős dízelmotor rendkívüli, 470 Nm-es nyomatékot produkál 1750/perces fordulatszám mellett, nagyszerű hatásfokkal ötvözve a kiemelkedő teljesítményt. A 2,0 literes, 280 lóerős, benzines egység a Giuliához kapható legerősebb négyhengeres motor: mindössze 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

Ez a lélegzetelállító olasz remekmű minden autós álma: az ember ránéz, ég a vágytól, hogy beszálljon, és ha egyszer beült, többé nincs kiszállás! Az Alfa Romeo Giulia Veloce a benzines csúcsmotoral 49 900 euróért megvásárolható a Dunautóban.

(parameter)


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.