Autók blokkolták a busz útját, csaknem elsodorta az érkező vonat

A felelőtlen sofőrök miatt kis híján elsodorta az érkező vonat a 87-es városi buszt kedden este Pozsonyban.

Az eset Pozsonynál a Vereknyei úti vasúti átjárónál történt. A főváros irányába haladók egy, az út mentén található akadályt előztek ki az átjáró közvetlen közelében. A Pozsony felől érkező autóbusz ráhajtott a sínekre, csakhogy nem tudta azt teljesen elhagyni, mivel a szemközti sávban az autók folyamatosan előzték az akadályt, blokkolva ezáltal a városi busz útját.

A szituációt a Denník N a Google térképének segítségével szemléltette:

Schéma dopravnej situácie na železničnom priecestí na Vrakunskej ceste. Čiernou autá predbiehajúce prekážku (žltá). Červenou autobus, do ktorého takmer vrazil vlak.

A sárga téglalap jelzi az út mentén lévő akadályt, amelyet az autósok folyamatosan előznek (feketével). Ellenkező irányból érkezik az autóbusz (pirossal), továbbhaladni azonban nem tud.

Az autóbusz utasainak elmondása szerint a szemből érkező autók akkor sem reagáltak a dudálásra, amikor a vasúti jelzőlámpa villogni kezdett.

„Az utasok hátulról kiabálták a buszban, hogy jön a vonat“ – írta le a helyzetet Zuzana Števulová, aki a buszban a sofőrfülke mellett tartózkodott.

Az utas elmondta, mindannyian azt hitték, hogy az érkező vonat elsodorja a busz hátulját – az emberek pánikoltak, a buszsofőr pedig már kinyitotta a jármű ajtóit, hogy az utasok legalább ki tudjanak szállni.

Az autóbusznak szerencsére sikerült pár centimétert előrébb haladnia, így az érkező vonat épphogy csak nem sodorta el. Az vonat fékezett, de megállni nem tudott volna.

Az eset idején sűrűn havazott Pozsonyban, emiatt is hatalmas torlódás alakult ki, az úton lévő akadály pedig még rontott a helyzeten.


Denník N/para