BALESET: Metrans-szerelvény elé hajtott ki egy kamion Dunaszerdahelyen

DUNASZERDAHELY - Egy török rendszámú kamion hajtott ki egy tehervonat elé szerdán késő délután a Deichmann raktára felé vezető úton, a Pódafai út mellékútján.

BALESET: Metrans-szerelvény elé hajtott ki egy kamion Dunaszerdahelyen
Fotók: Paraméter

A vonatszerelvény épp a Metrans telephelyére tartott, a kamion pedig a Pódafai út felől érkezett. A sofőr vélhetően figyelmen kívül hagyta a vasúti átjáró elé kihelyezett stoptáblát, és kihajtott a sínekre anélkül, hogy kellően megbizonyosodott volna arról, hogy nem érkezik vonat.

A szerelvény a kamion pótkocsiját kapta el, de magával rántotta az egész tehermonstrumot, melyet az oldalára borulva tolt egy darabig maga előtt. A kamion sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Metrans szerelvényről lekapcsolták a konténereket, hogy járhatóvá tegyék az utat, de a feltorlódó kamionok miatt egy időre kisebb dugó alakult ki a Pódafai úton.

A helyszínen tartózkodó vasúti dolgozók elmondása szerint kimondottan gyakori, hogy egyes kamionsofőrök lassítás nélkül haladnak át a szóban forgó vasúti átjárón.

A dunaszerdahelyi tűzoltók a helyszínen semlegesítették a felborult kamionból kiszivárgó üzemanyagot, és a nagyszombati tűzoltóság ökológiai baleseteknél illetékes egysége is a helyszínre érkezett. Mivel a mozdony első kerekei kisiklottak, újra a vágányra kellett állítani - ehhez asszisztáltak a tűzoltók is.

"Gondatlanságnak és felelőtlenségnek tartom, hogy egy olyan vasúti átjárónál, ahol sem fényjelzés, sem sorompó nincs, egy sofőr figyelmen kívül hagyja az Állj! Elsőbbségadás kötelező táblát. Ráadásul tudomásom szerint a szóban forgó sofőr ma nem először, hanem már harmadszor járt itt, amikor megtörtént a baleset"

- nyilatkozta a Paraméternek Čandal Tibor járási tűzoltóparancsnok, aki a helyszínen irányította a mentési munkálatokat.

A felborult kamiont várhatóan csak a késő esti órákban távolítják el a sínekről, mivel az illetékes kamionmentő egység egy másik baleset miatt csak később tud a helyszínre érni.

(parameter)