Hajszárító miatt fékeznek a sofőrök

A dél-magyarországi Székkutason van egy útszakasz, ahol életveszélyes az átkelés a gyalogosknak. Minden évben meghalnak itt balesetekben, legutóbb karácsonykor ütöttek el egy helyi lakost a zebrán. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy januárban elhunyt - írja a 444.hu.

Hajszárító miatt fékeznek a sofőrök
Fotó: Délmagyar

Egy helyi lakos Kis Albert és ismerőse, Szabó István most a Délmagyar című lap kérésére kipróbált egy módszert, ami már Skóciában bevált.

Láthatósági mellényben, kezükben hajszárítóval álltak ki az út szélére. Messziről így traffipaxolóknak tűnnek, az autósok ezért őket meglátva azonnal lassítanak.

A lap tesztelni akarta ezzel, hogy működik-e a módszer. A tapasztalatok szerint az autósok tényleg lassítanak. Igaz, csak addig, amíg meg nem látják, hogy miről van szó igazából.

"Albert láttán lassítanak! Ahogy mellé érnek, persze látják, hogy csak egy hajszárítót tart a kezében. Volt, aki mosolygott is" – mondta Szabó István.

A trükköt először egy skót faluban, Hopemanban próbálták ki.

Ez persze nem végleges megoldás, a helyiek szerint arra lenne szükség, hogy a település mindkét végén álljanak rendőrök, és tényleg büntessenek is.

444.hu/para