Halálra gázolt két kislányt, elhajtott, majd boldog új évet kívánt a Facebookon egy magyar fickó Angliában

Cserbenhagyta az általa elgázolt két cseh kislányt az angliai Oldhamban a pécsi származású H. Gábor - számolt be az esetről a Bors.

Halálra gázolt két kislányt, elhajtott, majd boldog új évet kívánt a Facebookon egy magyar fickó Angliában
Fotó: Bors

H. Gábor a lap szerint szemételhordóként dolgozott Angliában, és nem élt különösebben rosszul, amiről a fotói tanúskodnak.

Szilveszter napján még arról is posztolt, hogy dolgozik. Negyed hatkor egy barátjával és két üveggel pózolt, közben boldog új évet kívánt. Nem sokkal később, este hétkor halálra gázolt két cseh kislányt.

A 12 éves Helina Kotlarová a helyszínen életét vesztette, az unokahúga, Žaneta Kroková hétfőn hunyt el a kórházban - írja a Bors. A lányok 90 méterre voltak az otthonuktól.

H. Gábor ahelyett, hogy megállt és segítséget nyújtott volna, elhajtott a helyszínről. Hajnali kettőkor pedig még egyszer boldog új évet kívánt a Facebookon...

A rendőrök megtalálták őt, és vele együtt letartóztatták a kocsiban ülő másik három férfit, O. Dávidot, akivel H. Gábor az első képen pózolt, valamint K. Jánost és P. Zoltánt. Kihallgatásuk során tolmács segítette őket, mivel meg sem tudtak angolul szólalni. Bejelentett lakcímük nem volt, az óvadékot sem tette le senki értük, így maradtak a rácsok mögött.

(Bors/para)