Három gyereket gázolt el a személyautó, egyikük beszorult a jármű alá

Egy pillanatnyi figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy elgázoljanak három gyereket az úttesten. A 11 és 14 év közötti két fiú és lány csupán a másik oldalra akart átmenni.

Három gyereket gázolt el a személyautó, egyikük beszorult a jármű alá
Fotó: TV JOJ

A magyarországi autós épp a losonci járásbeli Pinc községben járt, mikor megállt a zebránál, hogy átengedje a várakozó két fiút és lányt. A gyerekek maguk mellett tolták kerékpárjukat. Még szinte át sem értek a másik oldalra, mikor a magyar autósba hátulról belerohant egy másik személyautó.

„Olyan erővel ütközött belém, hogy csak azt láttam, ahogy elsodrom a gyerekeket. Az autó teljesen irányíthatatlan volt” – emlékezett vissza a magyar sofőr. Az eset során a kislány beszorult az autó alá, őt a sofőrök szabadították ki.

A kiérkező mentősök kórházba szállították mindhárom gyereket, valamint a magyar autós útitársnőjét is. Szerencsére egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a sofőrök szervezetében alkoholt nem állapítottak meg. A balesetet okozó autóstól elvették a jogosítványát.

noviny.sk/para