Havasak az utak a Csallóközben, Pozsonynál hatalmas dugók a reggeli csúcsforgalomban

A kedden hullott hó többfelé fennakadásokat okoz a közlekedésben, elsősorban a fővárosban és környékén.

Hatalmas dugókra számíthattak, akik szerdán a reggeli csúcsforgalom idején indultak útnak a 63-as főúton Pozsony felé. A Waze.com közlekedési információs portál tájékoztatása szerint a 63-as főút több szakaszán csökkentett sebességgel tudnak haladni a sofőrök, Dénesd (Dunajská Lužná) előtt pedig szinte csak lépésben közlekedtek a járművek a csúcsforgalomban.

Hasonló a helyzet a Pozsony felé vezető 572-es úton is – ott Dunahidasnál (Most pri Bratislave) alakult ki nagyobb torlódás.

A Zjazdnost.sk információs portál adatai szerint az ország délnyugati részén szinte mindenütt havasak az utak.

A Szlovák Hidrometeorológiai intézet elsőfokú, sárga riasztást adott ki szerda reggelre csúszós, havas útviszonyok veszélye miatt. A figyelmeztetés várhatóan a délelőtti órákban lesz érvényben.

A Csallóközben szinte mindenütt havasak az utak. Az alábbi fotót és videót olvasónk a 561-es út Ekecs és Nyárasd közti szakaszán készítette a kora reggeli órákban. Elmondása szerint az úton hótoló nem járt, és fel sem szórták, ami miatt veszélyesen csúszóssá vált.

Egy másik olvasónk Nagymad és Pódafa között videózott le egy hótolót 10:30 környékén.

Ami az előrejelzést illeti, várhatóan szerdán is számíthatunk havazásra, helyenként havas esőre. Napközben fagypont, illetve +2 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, éjszaka -3 fok várható.

A lehullott hó várhatóan nem lesz tartós, pénteken ugyanis napközben már akár 5-7 fokot is mérhetünk.


-para-