Helyreáll a rend Dunaszerdahely belvárosában

Több mint egy hete nem működött a jelzőlámparendszer az egyik legforgalmasabb útkereszteződésben Dunaszerdahelyen.

Helyreáll a rend Dunaszerdahely belvárosában
Fotó: Paraméter

A városi hivatal műszaki osztálya korábban már közleményt adott ki arról, hogy rövidzárlat miatt tönkrementek a vezetékek a jelzőlámpa irányítórendszerében, a rendkívüli helyzetet pedig csak Pozsonyban tudták orvosolni.

Hervay György, a hivatal illetékes osztályának munkatársa szerdán közölte, hogy a reggeli órákban megkezdődött az irányítórendszer beszerelése. "Előreláthatóan pár órán belül működnie kellene" - húzta alá.

Az érintett kereszteződés Dunaszerdahely egyik legforgalmasabb csomópontja, ahol jelzőlámpák nélkül az állomás felől gyakorlatilag lehetetlen rákanyarodni a főútra, vagy a Fő utcáról a Jesenský utcára. Csúcsforgalom idején leggyakrabban a főúton haladók előzékenységének köszönhető, hogy a Jesenský utcán feltorlódott kocsisorban állók továbbhaladhattak.

Ugyan a város egyik legforgalmasabb pontján a jelek szerint helyreáll a rend,

a DAC Arénához kötődő vezetékek lefektetése miatt a Sport utca egy szakaszát keddtől mintegy három hétre, május 8-ig lezárták.

Az útlezárás a régi stadion főbejárata és a Štefánik utcai kereszteződés közti szakaszt érinti, a közlekedésrendészet két kerülő utat javasolt. A Štefánik utcán, majd a Kisudvarnoki úton és a Gyurcsó István utcán keresztül lehet visszajutni a Sport utcába, míg másik irányból a Mezei utca és ugyancsak a Gyurcsó István utca vezet ugyanoda.

(SzT)