Itt a hét sztorija: Öreg "néne" Mercikéje, avagy pórul járt verda a szerdahelyi kórház parkolójában

Elmagyarázzuk, mi történik a dunaszerdahelyi kórház parkolójában.

Itt a hét sztorija: Öreg "néne" Mercikéje, avagy pórul járt verda a szerdahelyi kórház parkolójában
Helyszíni felvételek

Csallóközben, Szerdahelyen, 

lakik az én öreg pléhem...

...

Vasparipa, sete-suta, 

rátévedt a kórházútra.

Megbotlott a rút aszfaltba'

kitörött a verda "lába".

 

Avagy:

Pénteken délután fedeztük fel, hogy egy komáromi jelzésű fekete Mercedes áll a kórház főbejáratánál található kisebb, fizetős parkolóban. Oké, rendben, nincs itt semmi látnivaló, mondhatnánk, de ennél azért furfangosabb a történet. Több szinten is.

A verdának ugyanis ki van törve a kereke. Hogy ez miként történt, arra nem ismerjük a magyarázatot, de még ez is egy hétköznapi kisvárosi történet lenne, ha nem jönne a következő szint.

A tulaj ugyanis hagyott nekünk, járókelőknek, kórházlátogatóknak egy rövid üzenetet a szélvédőjén, belülről, melyben elnézést kér a cselekményért:

"Elnézést, hogy útban állok, de autóval nem lehet mozdulni, mert nagyobb kár lessz benne. 26. 9. 17-én megjön az eltörött alkatrész és helyen KILESSZ CSERÉLVE. KÖSZÖNÖM MEGÉRTÉSÜKET" (sic!)

Nos, remélhetőleg nem 2026. szeptember 17-ről van szó, mert akkor ezt az installációt meglehetősen hosszú ideig vizslathatjuk, de még úgy is, ha a szóban forgó aktust jövő hét kedden hajtják csak. 

Addig a verda - számoljuk csak össze - hat parkolót blokkol, plusz részben az egyik kijáratot is. Már ha nem gondolja úgy a kórház, hogy ezt bizony itt nyomban oldani kéne.

Mindenesetre emberünk megérdemel némi együttérzést annak érdekében, hogy dédelgetett kedvence kapjon még egy esélyt!

(para/-nok)