Két hónapra fejre áll a közlekedés Bősön is

Elkezdték a körforgalom építését a legfiatalabb csallóközi város központjában.

Két hónapra fejre áll a közlekedés Bősön is
Fotók: Paraméter

A Dunaszerdahely felől érkező 507-es, a Bakáról Medve felé tartó 506-os, illetve a vízi erőmű felé vezető 1421-es út kereszteződése a város legforgalmasabb pontja, a lakosok és az arra közlekedők azonban most szeptember 20-ig kénytelenek kerülni. Elvileg utána jobb lesz.

A forgalmas kereszteződésben gyakoriak a dugók és a koccanások, de már régóta szóba került, hogy átépítenék körfogalommá. Ez most elkezdődött.

Egyelőre az út és a járda egy részét sikerült megbontani. Fenes Iván az átalakítással kapcsolatban közölte, hogy szeptember 20-ig várható teljes útszár a kereszteződésben, azt követően pedig csaknem még egy hónapig, október 15-ig részleges forgalomkorlátozás.

Aki Dunaszerdahelyről érkezik, és Medve irányába haladna tovább, annak a Tesco után kell balra térnie a Békavár (Žabia) utcában vagy pedig a posta utáni Iskola utcában. Visszafele ugyanígy. 

Dunaszerdahelyről Baka irányába a Molnár soron (Mlynársky rad) kerülhetnek az autósok, aki pedig az erőmű felé akar haladni, az legegyszerűbben az Iskola utcán juthat vissza a Fő útra, majd onnét a Varjas utcán és az Új soron keresztül a Duna utcára. Visszafele ez esetben elég a Templom utcát használni a Fő útig.

Baka felől az erőműhöz a Nimród étteremhez vezető elkerülőúton lehet odajutni, tehát még Bős előtt le kell fordulni.

(para)