Mattrészegen hajtott be a sofőr a dunaszerdahelyi kereszteződésbe

Nem a szemafor meghibásodása volt az egyetlen probléma a múlt szerdai balesetnél. A rendőrség most válaszolt kérdésünkre.

Mattrészegen hajtott be a sofőr a dunaszerdahelyi kereszteződésbe
Fotó. Paraméter

Mint arról aznap este beszámoltunk, április 12-én kb. 19.30-kor egy Nissan Primastar típusú furgon kanyarodott fel a Jesenský utcáról a Fő utcára, amikor az Erzsébet tér felől érkezett egy Volkswagen, és belehajtott. Utóbbi volt a főúton, tehát mindenképpen a furgonnak kellett volna előnyt adnia.

Múlt szerdán már több napja nem működtek a jelzőlámpák ebben a kereszteződésben, amely az egyik legforgalmasabb Dunaszerdahelyen. Akkori információink arról szóltak, hogy az egyik kocsiban ülők között vita alakult ki arról, mit mondjanak a rendőrnek, ki vezette a kocsit.

Gyanúnk, miszerint a sofőr ittas lehetett, beigazolódott. Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy

a furgon sofőrje öntött fel a garatra, mégpedig nem is kicsit. A férfinék 1,92 ezreléket mutatott ki az alkoholteszt, míg a másik sofőrnél negatív lett.

Kredatusová közölte azt is, hogy a furgon sofőrjét az elsőbbségadás elmulasztásáért és az ittas vezetésért két évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

A meghibásodott jelzőlámpákkal kapcsolatban a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal illetékes osztálya a városi híroldalon arról tájékoztatott, hogy legkorábban a mai nap folyamán indulhatnak újra. Ez azonban nem jött össze, este fél hétkor még nem működtek.

A közlemény szerint a szemafor irányítórendszerében rövidzárlat miatt szétégtek a vezetékek. Az irányítórendszer javítása Pozsonyban zajlik.

(SzT)