Párkányi vasúti rendőrök vesztették életüket a tragikus balesetben

Csütörtökön röviddel délelőtt tizenegy óra előtt a párkányi vasúti rendőrség egysége Érsekújvárból tartott vissza az állomáshelyére, amikor megtörtént a tragédia.

Párkányi vasúti rendőrök vesztették életüket a tragikus balesetben
Rendőrségi felvételek

Perbete és Bajcs között jártak, amikor nagy valószínűséggel a mellékútról, jobb oldalról beléjük hajtott egy Suzuki. Az ütközés következtében a rendőrök Kia Ceed típusú kocsija átrepült a szemközti sávba, ahol pedig frontálisan karambolozott egy épp ott érkező Peugeot Boxerral - számolt be a szörnyű ütközésről Renáta Čuháková, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője.

A rendőrautóban egy 39 és egy 34 éves fiatalember utazott, mindketten a párkányi vasúti rendőrség munkatársai. A helyszínen életüket vesztették.

Az idősebbik rendőr, Karol egykor egy surányi középiskolában tanított. A fiatalabbik, Michal szintén házas volt, felesége mellett egy 12 és egy 6 éves gyermeket hagyott itt.

Rajtuk kívül a baleset további öt résztvevője sérült meg, közülük egy gyermek súlyosabban. Egy tízéves kislányt a légimentők láttak el, megsérült a háta, több zúzódás volt a fején is. Zuzana Hopjaková, a légimentők szóvivője elárulta, hogy a kislányt a pozsonyi gyermekklinikára szállították, állapota ekkor stabil volt.

A rendőrautóba belehajtó Suzukit egy 35 éves nő vezette, a kocsiban ültek a gyermekei és az édesanyja is.

A szóvivő közölte, a baleset pontos körülményei egyelőre nem ismertek, de az ügy kivizsgálásába bevontak egy közlekedésügyi szakértőt is, aki megállapíthatja, az eset résztvevői közül ki milyen arányban lehet vétkes annak bekövetkeztében.

(para)