A saját hibájuk miatt életüket vesztő sofőrök kétharmada férfi

2016-ban 242 személy vesztette életét közlekedési balesetben Szlovákiában. Ez a szám csupán 19-el több, mint a 2013-as évben, amikor minden idők legkevesebb halálos kimenetelű közlekedési balesete történt az országban.

A saját hibájuk miatt életüket vesztő sofőrök kétharmada férfi
Tavaly októberben egy Hyundait vezető, 37 éves férfi vesztette életét, miután egy kamiont akart megelőzni Nagyszarva és Sárosfa között, ám frontálisan ütközött egy szemből érkező Citroennel (Fotó: Paraméter)

Róbert Kaliňák belügyminiszter pozitívan értékeli a statisztikákat, és örül annak, hogy miután 2014-ben és 2015-ben nőtt a halálos balesetek száma, a növekvő tendenciát 2016-ban sikerült megfordítani.

A szomszédos EU-tagállamokkal arányosan összehasonlítva Szlovákiában történik a legvekesebb halálos balseset. Míg Ausztriában 50, Csehországban 53, Magyarországon 58, és Lengyelországban 70, addi Szlovákiában 45 áldozat jut egymillió lakosra.

A rendőrség közzétette azt is, hogy a közúti balesetben életüket veszítő áldozatok között mekkora a vétkes és a vétlen sofőrök aránya.

A tavalyi 242 áldozat közül 128-an voltak azok, akik a baleset okozói voltak, viszont majdnem ugyanennyi, pontosan 114 vétlen személy vesztette életét. A vétkes-vétlen áldozatok aránya tehát 53-47 százalék. 

Érdekes továbbá, hogy a saját hibájuk miatt életüket veszítő sofőrök kétharmada férfi.

A halálos közúti balesetek okozója legtöbbször a figyelmetlenség, melyben gyakran közrejátszik, hogy a sofőrök gyakran a telefonukkal foglalkoznak a vezetés helyett. A belügyminiszter azt ígérte, hogy "a rendőrség hamarosan intenzíven reagál erre a jelenségre", de azt egyelőre nem árulta el, pontosan mit fognak tenni.

A rendőrség 2016-ban 20 százalékkal kevesebb pénzbírságot állított ki - összesen 22 millió eurót -, mint 2015-ben. Ennek oka nyilván az is lehetne, hogy a tavalyi évben voltak a parlamenti választások és kormányalakítás, és ilyenkor jellemzően kevésbé koncentrálnak a "pénzbeszedésre", ám Kaliňák elmondása szerint ez azért van, mert a sofőrök fegyelmezettebbek.

(TASR)