TÖMEGBALESET: Pozsonyivánkánál ütköztek kamionok, furgonok, személykocsik!

A D1-es sztráda 17. kilométerénél tömegkarambol történt csütörtökön délután.

TÖMEGBALESET: Pozsonyivánkánál ütköztek kamionok, furgonok, személykocsik!
Fotó: Nový Čas

SME tájékoztatása szerint két kamion, két kisteherautó és két személygépjármű karambolozott. Az eddigi információk szerint az egyik elöl haladó kamion egyelőre ismeretlen indokból felborult, és keresztbe fordult az úttesten, elfoglalva mindhárom sávot. Az őt követő járművek közül öten már nem tudtak megállni, és belehajtottak.

Nový Čas úgy tudja, az elöl haladó kamion először a szalagkorlátnak ütközött neki, majd ezután veszítette el a sofőr az irányítást a kocsi felett.

Jozef Minár mentőszolgálati szóvivő arról számolt be, hogy a helyszínen van egy mentőhelikopter és három rohammentő, melyek orvosainak 6 sérültet kell ellátniuk. A Nový Čas arról számolt be, hogy egyikük súlyosabban megsérült, feji és mellkasi sérülésekkel vitte a helikopter a kramárei klinikára. Egy személyt hátsérüléssel szállítottak az Antolská utcai kórházba, kettőt Ružinovba, további kettőt pedig az óvárosi klinikára.

Pozsonyból, Szencről és pezinokból 5 kocsival összesen 18 tűzoltó érkezett a helyszínre.

A sztráda mindkét irányból járhatatlan. Nagyszombat felől Szen és Pezinok felé terelik a forgalmat. Az ellenkező irányú sáv, ahol a baleset történt, várhatóan még 4-5 órán keresztül le lesz zárva.

A helyszínre tart a Nemzeti Autópálya Társaság egyik nagy kapacitású technikája, mellyel vélhetően a felborult kamionokat tudják majd mozgatni.

Lucia Mihalíková rendőri szóvivő tolmácsolta a hatóságok kérését, miszerint türelemre és elővigyázatosságra intik a sofőröket.

(TASR)