Végre megnyitották a bősi körforgalmat

Erről az önkormányzat tájékoztatott szombaton a Facebookon.

Végre megnyitották a bősi körforgalmat
Archív felvétel - Paraméter

"Egy hosszú évek óta égető probléma megoldása került megvalósításra" - írják. Hozzáteszik, Bős városának központi kereszteződéséből már nagyon régen hiányzott a közlekedés szabályozására szolgáló objektum, mely legideálisabb formájának a körforgalom bizonyult.

"A megyei és helyi önkormányzatok együttműködésének köszönhetően, a napokban egy nagyon hosszú folyamat zárul le – a végeredmény immár szerves részévé lett a városközpont közlekedési rendszerének.

A körforgalmat ma, kora délután megnyitottuk" - szögezik le.

Figyelmeztetnek továbbá, hogy: "mindaddig, míg a körforgalom az újdonság erejével hat, ne megszokásból közlekedjenek! Fordítsanak fokozott figyelmet a jelzőtábláknak, kiemeltképpen ügyeljenek a gyermekekre és a kerékpározó szép korúakra!"

Augusztus 11-én zárták le az 506-os, 507-es és 1421-es utak kereszteződését Bősön, mivel egy megyei projekt keretén belül Dunaszerdahely után, illetve az ottanival egy időben ebben a csallóközi városban is nekifogtak a körforgalomépítésnek.

Az eredeti terv szerint szeptember 20-ig tervezték teljesen lezárni a körforgalmat, és október 15-ig megvalósítani a teljes projektet. A teljes útzár végül mintegy három héttel hosszabbodott.

Szeptember végén, amikor először aszfaltozták a körforgalmat, egy ellenőrzés során olyan mértékű hiányosságokat tártak fel, hogy fel kellett marni az egész úttestet. Annak minősége ugyanis botrányosan gyenge volt.

A megye által megrendelt 380 ezer eurós költségvetésű projekt egy részét, a járdák megépítését a város állja majd. Az első aszfaltozás során felmerült hiányosságokkal járó költségnövekedést a polgármester szavai szerint a kivitelezőnek kell állnia.

(SzT)