2017 végére felépíti új gyártócsarnokát Pozsonyban a Volkswagen

2016. június 6. - 07:58 | Belföld

Az autógyártó jövőbeli terveiről beszélt a pozsonyi Volkswagen vezérigazgatója.

2017 végére felépíti új gyártócsarnokát Pozsonyban a Volkswagen
Fotó: TASR

Ralf Sacht kifejtette, hogy az elektromos autók gyártása a jövőben rendkívül fontos tényezővé válik a Volkswagennél.

Nem hivatalosan a társaság kulisszái mögött is azt rebesgetik, hogy a Volkswagen dízelbotránya miatt hamarabb akar áttérni az elektromos autók gyártására, mint azt eredetileg tervezte, hogy mielőbb helyreállítsa imidzsét. Az egyik ilyen lehet a Phaeton új generációja, a vállalat zászlóshajója. A teljesen áramra működő Phaeton így kellő konkurenciát jelenthet a Tesla S modellje számára.

A vállalat további tervei között van a már épülő szerelőcsarnok a Porsche számára. A társaság vezetői azonban figyelmeztettek, hogy az új szerelőcsarnok azonban nem jelenti egy új modell gyártásának a megkezdését.

2014-ben már szoba került, hogy a Porsche Cayenne teljes gyártását áttelepítenék Szlovákiába. Az autómárka mintegy hét évtizedes története során í]y ez volna az első modell, amelyet nem gyártanak Németországban. Manapság a Porsche Cayenne mintegy felét teszi ki a márka eladott autóinak.

Az új gyártócsarnok megépítését 2017 második felére fejezhetik be. Egy műszakban 400 személy kezdheti meg majd itt a munkát.

Sacht és a társasát logisztikai és termelési igazgatósági tagja, Thomas Ulbrich is hangsúlyozta, nem tartanak attól, hogy a szakembereik átszivároghatnak a Jaguar Land Rover épülő üzemébe. "Éppen ellenkezőleg. Támogatjuk a duális oktatás bevezetését, hogy legyenek szakembereink, elsősorban technikusaink, akikre mindnyájunknak szüksége lesz.

A Volkswagen 1991 óta több mint 4,5 millió autót és 6,5 millió hajtóművet gyártott le Szlovákiában. A pozsonyi üzemeikben gyártják a Volkswagen Touareget, Audi Q7-et, Volkswagen up!-it, SEAT Miit, ŠKODA Citigót, illetve a Porsche Cayenne karosszériáját, amelyet aztán átszállítanak Lipcsére, ahol befejezik és "Made in Germany" címkével adják el. Szintén Pozsonyban gyártják a hajtóműszekrényeiket, Turócszentmártonban az ehhez szükséges alkatrészeket, Kassán pedig előkészítik a járműveket az oroszországi exportra. Stupaván gyártják a berendezéseket, amelyeket az autók termeléséhez használnak,

(SME/SITA/para)