2050-re el akarjuk érni, hogy senki ne haljon meg közúti balesetben

Merész stratégiai célt tűz ki maga elé a kormány: 2050-re nullára szeretnék csökkenteni a szlovák közutakon történő halálos balesetek számát.

2050-re el akarjuk érni, hogy senki ne haljon meg közúti balesetben
Súlyos közlekedési balesetek a Csallóközben - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Az, hogy a kormány nullára csökkentené a tragikus baleseteket, a közlekedési minisztérium 2021-2030-as közlekedésbiztonsági stratégiájából derül ki, ami a "vízió nulla" munkanéven fut. A szóban forgó anyagot tárcaközi egyeztetésre bocsátották, és nemsokára kiderül, hogy a kormány elfogadja-e a dokumentumot.

Az új közlekedésbiztonsági stratégia két középtávú célt tartalmaz: 

  • 2030-ra felére csökkenteni a közúti balesetek áldozatainak számát (a 2020-as év számaihoz képest),
  • és 2030-ra a felére csökkenteni a balesetek súlyos sérültjeinek számát is (szintén 2020-hoz képest).

Tavaly 224 személy vesztette életét a szlovákiai utakon, a súlyos sérültek száma pedig 914 volt. A cél tehát az, hogy 2030-ban 112-nél kevesebb ember váljon közúti baleset áldozatává, és 457-nél kevesebben sérüljenek meg súlyosan közlekedési baleset következtében.

A hosszútávú cél - amit az EU-tagállamok közösen tűztek ki maguknak -, hogy 2030-ra a nullához közelítsék a halálos áldozatok számát.

Ahhoz, hogy a közép- és hosszútávú célkitűzéseket elérjük, a közlekedésügyi minisztérium szerint sok intézkedést kell foganatosítani:

  • hatni akarnak a közúti közlekedés résztvevőinek magatartására,
  • célzott intézkedéseket alkalmaznának a balesetekben felülreprezentált társadalmi rétegekre,
  • a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével biztonságosabbá tennék az utakat,
  • növelnék a gépkocsik biztonságosságát,
  • és modern technológiákkal hatékonyabbá, gyorsabbá tennék a balesetek résztvevői számára az egészségügyi segítségnyújtást.

Európa 2020-as térképe az egymillió főre jutó közlekedési halálesetek alapján (Forrás: etsc.eu)

Nem új ötlet a nullás vízió

Bár első hallásra furcsának és utópisztikusnak tűnhet, hogy egy ország, sőt, az összes EU-tagállam nullára csökkentené a közlekedés halálos áldozatait, az ötlet egyáltalán nem új. Svédország még 1997-ben tűzte ki maga elé ugyanezt a célt, és bár a nullától még messze vannak, azt viszont tudatosították, hogy merész célok nélkül nincsenek komoly eredmények.

Mára kijelenthető, hogy a világ legbiztonságosabb útjai Skandináviában vannak. Svédországban hosszú évekig a legalacsonyabb volt az egymillió lakosra jutó közúti elhalálozások száma, a szomszédos Norvégia pedig idén vette át a vezetést, mert még nagyobb ütemben tudta csökkenteni az áldozatok számát. 

Míg Svédországban a mérnöki tervezésre helyezték a hangsúlyt, például kiszélesítették az utakat, láthatóbbá tették a gyalogátkelőket, oszlopokkal választották el a kerékpárutakat, addig Norvégiában elég ránézni a pénzbírságok összegére, és már attól is elmegy a közép-európai ember kedve, hogy egyáltalán a volán mögé üljön. 

Szénné büntetik a szabályszegőket

Norvégiában a világ legnagyobb bírságai járnak a közlekedési szabálysértésekért, persze ehhez hozzátartozik az is, hogy a büntetések a bérekhez vannak igazítva. Az autópályán gyorshajtásért adható legalacsonyabb bírság 711 eurós, ami súlyos esetekben hosszú eltiltással, és akár azonnali is börtönbüntetéssel járhat. Ha valaki áthajt a piroson, 756 eurós bírságra számíthat, és ha véralkoholszintje meghaladja a limitet (0,02 ezrelék), 5783 eurós büntetést kap. Ezek fényében az a 127 eurós bírság, ami a vezetés közbeni telefonhasználatért jár, szinte elhanyagolható.

Ehhez képest Szlovákiában - az ittas vezetésen kívül - minden közlekedési szabálysértést meg lehet úszni helyszíni bírsággal. Ha valaki 90 helyett 214 km/h-val hajt az országúton, vagy 130 helyett 242 km/h-val az autópályán, legfeljebb egy 800 eurós bírságot kap, és már folytathatja is útját. Európai szemmel nézve Albánia, Lettország és Csehország után Szlovákiában a legalacsonyabbak ezek a bírságok.

Arról nem is beszélve, hogy Szlovákiában egyes frekventált útszakaszok az út minősége miatt számítanak kimondottan balesetveszélyesnek - melyekre Skandináviában valószínűleg forgalmat sem engednének. Tehát ha a "nullás vízió" elérése céljából elsősorban a közlekedési morált, valamint az útminőséget kell javítani, Szlovákiának minden szempontból óriási hátrányt kell ledolgoznia.

(parameter/db)