A 30 kilométer széles határsávon belül dolgozók utazhatnak igazolással, a komáromi határátkelő zárva marad

A magyar fél döntése okán zárva marad a két Komárom közti határátkelő. A TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta csütörtökön.

A 30 kilométer széles határsávon belül dolgozók utazhatnak igazolással, a komáromi határátkelő zárva marad
A Medve-Vámosszabadi határátkelő (Fotó: Paraméter)

A szóvivő elmondása szerint a teher- és személyforgalom előtt a Dunacsún (Čunovo) – Rajka, Migléc (Milhosť) – Tornyosnémeti, Ipolyság (Šahy) – Parassapuszta átkelőket nyitották meg.

Medve és Vámosszabadi, Párkány és Esztergom, valamint Újhely (Slovenské Nové Mesto) és Sátoraljaújhely között csak a személyautókat engedik át.

A felsorolt határátkelőkön azokat az állampolgárokat engedik át, akik Magyarországon, illetve Szlovákiában, egy 30 kilométer széles határsávon belül élnek vagy dolgoznak.

A határellenőrzés során fel kell mutatniuk egy érvényes személyigazolványt vagy útlevelet, egy igazolást a munkáltatójuktól vagy a munkaszerződést, illetve a lakcímkártyát, ha rendelkeznek vele. 

„A szlovák fél folyamatosan kommunikál a magyar féllel, és igyekszik a lehető legjobb megoldást találni az új típusú koronavírus terjedésének megállítása, továbbá a lehető leggyorsabb áruszállítás, valamint az élelmiszer- és gyógyszerellátás biztosítása végett” – közölte Bárdyová. Hozzátette: biztosítják a folyamatos és biztonságos áthaladást az ún. humanitárius folyosókon keresztül.

A tehergépjárművek az említett határátkelőkön való áthaladás után az alábbi útvonalakon közlekedhetnek:

Szlovákiában az alábbi útvonalakon javasolják a közlekedést:


(parameter)