40 éves pozsonyi férfi az az eszement, aki egy rakás autó szélvédőjét szétverte a D1-esen!

Szerdán a saját autójával blokkolta mások útját a D1-es sztrádán Nagyszombat és Pöstyén között, majd kiszállt és egy teleszkópos gumibottal elkezdte szétverni az autók szélvédőjét. A sofőrök is kiszálltak és "ártalmatlanná tették".

40 éves pozsonyi férfi az az eszement, aki egy rakás autó szélvédőjét szétverte a D1-esen!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

Minderre délután 14 órakor került sor, és az elkövető a rendőrség szerint egy 40 éves pozsonyi férfi, tehát nem Michael Douglas az Összeomlás c. filmből. A férfi, miután már jó pár autót megrongált, lement az autópálya melletti pihenőhelyre és ott folytatta tombolását, majd átment a sztráda másik oldalára, mely Nagyszombat felé vezetett, és még ott is rombolt.

Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy minimálisan 9 megrongált autót dokumentáltak, de ezek száma tovább növekedhet. Voltak köztük külföldiek is.

A férfit az autósofőrök fogták végül le és állították meg, az incidens során az elkövető meg is sérült, kórházba kellett szállítani.

Egyelőre nem világos, mi lehetett a férfi indítéka, a rendőrség közveszélyokozás, rongálás és garázdaság gyanújával indított büntetőeljárást ellene. A szóvivő szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy az ügy minősítése változni fog.

(Nový Čas)