7 nap alatt 6-an sérültek meg 5 baleset során a Dunaszerdahelyi járásban

Hat közúti balesethez és négy további káresethez riasztották a rendőröket a múlt héten a Dunaszerdahelyi járásban - tájékoztatta portálunkat a járási közlekedésrendészet.

7 nap alatt 6-an sérültek meg 5 baleset során a Dunaszerdahelyi járásban
Helyszíni felvétel az Egyházgelle és Sárosfa közt történt balesetről (Fotó: Paraméter)

Múlt hét hétfőn 13.15-kor Nagyudvarnok és Dunatőkés között egy személykocsi lesodródott az útról és fának csapódott. A rendőrség szerint a balesetet az okozta, hogy a sofőr túl gyorsan hajtott. Szerencsére csak könnyebben sérült meg.

Szerdán délután négykor, illetve szombaton délelőtt tízkor is a Nagymegyeren áthaladó 63-as főúton történt baleset. Az első esetben a Pozsonyi úton, tehát a körforgalomtól Dunaszerdahely felé vezető szakaszon, ahol egy személykocsi szaladt bele az előtte haladóba, miután nem tartotta be a kellő követési távolságot. Ennél a balesetnél egy személy sérült meg. A szombati baleset a Komáromi úton történt, itt egy személykocsi egy útjelző táblát vitt ki, sofőrje vélhetően nem figyelt kellőképp a vezetésre.

Csütörtökön délelőtt negyed tízkor történt a legsúlyosabb baleset, amely során egy kisteherautó és egy Volkswagen Passat karambolozott Egyházgelle és Sárosfa között a 63-ason, melyről már korábban beszámoltunk. Előzetes információink egy súlyos és egy könnyebb sérültről szóltak, végül mindkét sofőr sérülését könnyűnek minősítették.

Az utolsó baleset pedig vasárnap reggel 7.30-kor történt Kisfaludon, ahol egy személykocsi a lerohant az útról és egy kerítésnek csapódott, ketten könnyebben megsérültek. A rendőrség szerint túl gyorsan hajtott, emellett a sofőr alkoholt is fogyasztott. A teszt 0,89 mg/l, azaz 1,85 ezrelék alkoholszintet mutatott ki a leheletében.

(parameter)