800 embert foglalkoztathat új üzemében egy német alkatrészgyártó Dél-Szlovákiában

A német SAM automotive alkatrészgyártó Nagykürtösön tervez új üzemi egységet létrehozni - tájékoztatott Anna Weissová a besztercebányai Wesconi vállalattól, mely a beruházás projektálási és konzultációs részét végezte.

800 embert foglalkoztathat új üzemében egy német alkatrészgyártó Dél-Szlovákiában
Fotó: Aktuality.sk

A SAM automotive production a SAM automotive csoporthoz tartozik, mely négy gyártóüzemmel rendelkezik, ebből három Németországban, egy pedig Mexikóban működik. Külső alumínium alkatrészek gyártásával foglalkoznak az autóipar számára.

Dirk Fischer, a vállalat munkatársa közölte, tervük, hogy növeljék gyártókapacitásukat és ezzel javítsák versenyképességüket és hozzáférhetőségüket.

Az új üzemben ajtóra szerelhető alumíniumszegélyeket és tartószerkezetek gyártásával foglalkozhatnak. Klienseik közt lehet a Volkswagen Slovakia, az Audi és a magyarországi Mercedes-Benz.

A Wesconi ügyvezető igazgatója, Werner Schmitz szerint az egyik, ami Szlovákia mellett döntött, hogy erős itt az autóipar jelenléte. 

A gyártóhelyiségeket már előkészítették Nagykürtösön, összesen viszont 30 ezer négyzetméteres gyártóterülettel számolnak. Hamarosan megkezdik a technológia és a berendezések installálását. A beruházás összesen 800 új munkahely létesítésével számol, ebből az idei évben már 150-et felvehetnek. 

Marianna Simonidesová a Wesconitól jelezte, hogy a gyártásba de adminisztratív területre is terveznek felvenni embereket, és várhatóan májusban zajlik majd le a toborzás.

(TASR)