"Akinek a tervei kiforrottak, azokat a Mercedes szponzorálja. Velem ez már kétszer is megtörtént"

A balázsfai Jónás Attila a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója járműtervezési szakon. A Genfi Autószalonon bemutatott egyik Mercedes néhány kiegészítőjét ő maga tervezte, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy ez mégis hogy jött össze. Megtudtuk ezt is, de a fiatal tehetség elárult egy sor további érdekességet. (Interjú)

"Akinek a tervei kiforrottak, azokat a Mercedes szponzorálja. Velem ez már kétszer is megtörtént"
Jónás Attila

Ha jól tudom, a MOME és a Mercedes között létezik egyfajta együttműködés. Milyen szintű ez az együttműködés, és hogyan kerültél Te a képbe?

A MOME és a Mercedes között 2002 óta tart az együttműködés. A járműtervező szakon minden félévben meghirdetnek egy feladatot, majd havonta egyszer a félév során a tervezők Budapestre utaznak Németországból, hogy konzultáljunk azzal kapcsolatosan, hogy milyen irányba vigyük a projektet. A félévek végén pedig egy nagy prezentáció keretén bemutatjuk a végeredményt. A képbe úgy kerültem, hogy gyerekkori álmom volt, hogy autótervező váljék belőlem, és úgy hozta a sors, hogy a MOME formatervező alapképzésére felvételt nyertem rögtön érettségi után. A 3 éves alapképzés elvégzése után pedig felvételt nyertem a mesterképzésre járműtervező szakirányra.

A Mercedesszel való együttműködés keretén belül jutottál ki Németországba is? Mivel foglalkoztál ott és milyen tapasztalatokkal tértél haza?

Igen, ha az év végi prezentáció során a Mercedes menedzsere/igazgatója látja valakiben a potenciált, kihívja egy féléves gyakorlatra Németországba, a Mercedes-Benz sindelfingeni tervezőstúdiójába.

Az én gyakorlatom 2016 júniusától november végéig tartott,  a "Lights and parts" részlegre kerültem, ahol például az autó lámpáját, visszapillantó tükrét, felnijét és sok más apró részletét tervezik. Túlnyomórészt felniket terveztem, de emellett kaptam más feladatokat is.

Sokat tanultam az iparról, hogy mi gyártható, milyen jellegű tervek jutnak gyártásra, milyen formai trendek uralkodnak, és azt is, hogy mi szükséges ahhoz, hogy az egyetem után el tudjak helyezkedni mint autótervező.


„Levadászná” az összes eddigi egeret a fiatal balázsfai tervező high-tech kütyüje

 


Milyen fázisokon megy keresztül az esetedben, illetve az egyetemi szakirányodon egy-egy mű megtervezése/prototípus elkészítése?

Az egyetemen teljesen más fázisokon megy keresztül egy tervezés, mint például kinn a stúdióban egy igazi autó megtervezésénél. Míg élesben mi, dizájnerek, csak azt tervezzük meg, hogy nézzen ki az adott autó, vagy azt, hogy egy adott funkciót hogyan kommunikáljuk vizuálisan a fogyasztókkal, addig az egyetemen nekünk kell kitalálni mindent. Ahogy mondtam, minden félév elején kapunk egy témát. A témakiadás után 2-3 hétig csak kutatunk, és szakértőjévé próbálunk válni az adott témának. Utána jön az ötletelés és a koncepció kialakítása.

A végül 3D-ben printelt modell

Ha ez kialakult, jöhet a skiccelés és a formakeresés, hogy a koncepciónkat hogyan tudnánk kommunikálni formailag. Ha a forma kialakult, elkezdjük kihozni a 2D-s rajzokból 3D-be. Általában 3D-modelleket készítünk szoftverek segítségével, hosszabb félévek során viaszagyagból készítünk 1:5-s modelleket.

Ritkán megtörténik, hogy akinek a tervei már korai fázisban kiforrottak, azokat a Mercedes-Benz szponzorálja egy 3D-ben nyomtatott modellel az ő modellje alapján. Esetemben ez már kétszer is megtörtént a három félév alatt.

Tulajdonképpen mit takart az a prezentáció (Mercedes-Car2Go) tavaly ősszel, amelyen Te is részt vettél?

A Car2Go a 3. félévem témája volt, aminek a végső prezentációja ősszel valósult meg. Mivel a gyakorlatom a felénél tartott, szabadságot kellett kivennem, hogy haza tudjak utazni, és előadni a projektet. A Car2Go a nyugati országokban és az Egyesült Államokban egy autókölcsönzői szolgáltatás - egy újfajta üzleti modell - amivel kicsi, kétüléses Smart autókat lehet bérelni rövid, városon belüli utakra.

Ha találok az utcán egyet az okostelefonom segítségével, csak beszállok, lehúzom a kártyám, és odamegyek vele a városon belül, ahová csak akarok. Utána, ha megérkeztem, szinte bárhova leparkolhatom az autót, és otthagyhatom. A tervezési feladatunk az volt, hogy ezeket a kis városi autókat a jelenleginél jobbra, hatékonyabbra tervezzük.

Az 5-iktől a 7-ik másodpercig látható az Attila által tervezett visszapillantó kamera

Mi vezetett odáig, hogy végül a 15 másodperces videón látható visszapillantó kamerát, illetve az ablaktörlőt te tervezted?

A gyakorlatomon, mint említettem, kaptam különböző feladatokat. Ebben az esetben az volt a feladatom, hogy az új Mercedes-Benz AMG GT koncepcióautó visszapillantó kameráját és ablaktörlőjét tervezzem meg. Mivel a terveim jól sikerültek, rákerültek az autóra. Az autó jelenleg a Genfi Autószolonon tekinthető meg.

A Mercedes-Benz AMG GT koncepcióautó

Mi az, amin most dolgozol, illetve az említett tapasztalatok, munkák alapján hogyan tervezed a jövőd?

Jelenleg egy pályaautón dolgozom és a portfólióm átdolgozásán. Mindezt azért teszem, hogy a munkáimat be tudjam mutatni menedzsereknek, hogy aztán nyártól kimehessek gyakorlatra valamelyik autógyártóhoz. Jövő év januárjától a Mercedes-Benznél szeretném csinálni a diplomamunkám, jelenleg erre koncentrálok leginkább. Az egyetem elvégzése után szeretnék elhelyezkedni mint autótervező.

A pályaautó, amelynek tervein Attila épp dolgozik


Ifjú dizájnerzseni nevelkedik a szomszédban?

 

 


(SzT)