Alfa Romeo Giulia: A stílus és szenvedély autója

Az Alfa Romeo a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet az egyedi autók gyártására. Ikonikus olasz dizájn, modern technológia, dinamizmus – ez az, ami az autógyártó egyik legjelentősebb modelljét, a Giuliát jellemzi.

Alfa Romeo Giulia: A stílus és szenvedély autója
Fotók: Cséfalvay Á. András

A külső az ikonikus Alfa Romeo design továbbfejlesztése, mind stilisztikai, mind technológiai szempontból. A legendás háromszög alakú hűtőrácsról bárki azonnal felismeri. A V alakú designelemek és az erőteljes vonalak jelzik, hogy a kaszni alatt nem kevés teljesítmény rejlik.

A beltér megalkotásakor a sofőr középpontba helyezését vették alapul: a műszerfal, a műszeregység, a kormánykerék, valamint a sebességváltó kialakítása és elrendezése is a sofőr kényelméhez igazodik.

A Giulia designjában az egyszerűséget, a minőségi anyagokat és a szenvedélyes mestermunkát egyesítették. Amellett, hogy a kormánykereket finom bőrrel burkolták, egy kivételes funkcióval is bír: itt található ugyanis a motorindító gomb. A kormányon további kezelőszerveket találunk, amelyek működtetésével a vezetőnek csak az útra kell figyelnie.

Az autó a leginnovatívabb biztonsági rendszereket tartalmazza, ilyen például az autonóm vészfékező rendszer (AEB) gyalogosfelismeréssel, sávtartó (LDW) és tempomat sebességkorlátozóval.

A modell infotainment rendszere 6,5”-os nagyfelbontású képernyővel, Bluetooth telefonkihangosítóval, USB csatlakozóval és kormány távvezérlőkkel rendelkezik. A kapcsolattartást tárcsás kontroller biztosítja a 7”-os TFT kijelzővel a műszerfalon.

A 2.2-es dízelmotorral felszerelt Giulia motorháza alatt nem kevés erő lakozik: a 210 lóerős autó végsebessége eléri a 235 km/órát, miközben 6,8 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra.

A Giulia szabadalmaztatott Alfa Link futóművel rendelkezik. Az elöl elhelyezett kettős keresztlengőkaros felfüggesztés folyamatosan merőlegesen tartja a kerekeket az úton még a gyors kanyarokban is.

Az Alfa DNA kapcsolóval befolyásolhatjuk a motor, a gázpedál, a fék és a kormányzás viselkedését, a vezető választásának függvényében.

Dynamic módban közvetlenebb a kormányzás és a fékezés a sportosabb utcai vezetési élményért.
A Natural mód a mindennapi használatra alkalmas funkció, míg az Advanced Efficiency módban az üzemanyaghatékonyság és a dinamizmus egyszerre kap kitüntetett szerepet.

Alfa Romeo Giulia 2.2 DIESEL 210 K AT AWD VELOCE

1995 cm3

4 henger

154 kW (210 lóerő)

átlagfogyasztás: 4,7 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 6b

Az Alfa Romeo Giulia nemcsak egy dinamikus szedán, hanem tiszta szenvedélyt, izgalmat és élményt is garantál. A modell 39 900 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-