Alfa Romeo Giulia Veloce: A luxus és a sport ötvözete négy keréken

Az Alfa Romeo Giulia Veloce összetéveszthetetlen vonzerőt és felejthetetlen vezetési élményt nyújt.

Alfa Romeo Giulia Veloce: A luxus és a sport ötvözete négy keréken
Fotók: Cséfalvay Á. András

A Giulia Veloce esztétikai jellegzetességeinek köszönhetően egyértelműen kitűnik az autógyártó modelljei közül. A nagyobb légbeömlő nyílással rendelkező első lökhárító kihangsúlyozza az Alfa Romeo jellegzetes háromszög alakú hűtőmaszkját. A diffúzorral ellátott hátsó lökhárító pedig növeli az aerodinamikai hatékonyság elérését.

A belső tér kialakítása is nagyban érezteti az Alfa Romeo sportosságát. Ezt az érzést az olyan exkluzív és kiváló minőségű anyagok teremtik meg, mint a perforált bőrrel borított fűthető sportülések, valamint a műszerfalon és az ajtópanelen megjelenő alumínium betétek. A Veloce exkluzív, fűthető sportkormány kapott, beépített indítógombbal.

A modell része egy újgenerációs infotainment rendszer, amely 6.5 colos, széles képarányú, színes kijelzőt használ a megjelenítéshez. A rendszer tartalmazza a rádiót, az MP3-lejátszót, AUX csatlakozót, Bluetooth funkciót, valamint fejlett hangfelismerő funkciót is. A multifunkciós kormányon található gombokkal pedig anélkül vezérelhetjük a rendszert, hogy a tekintetünk levennénk az útról.

A Giulia Veloce korszerű biztonsági rendszerekkel van ellátva. Ilyen például az integrált fékrendszer (IBS), amely azonnali fékreakciót biztosít. Az alapfelszereltséghez tartozik az ütközést megelőző rendszer, a gyalogosérzékeléssel ellátott autonóm fékező rendszer, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető funkció is.

A ráfutásos balesetekre figyelmezető rendszer (FCW) figyelmezeti a sofőrt az esetleges ütközésekre, és vészhelyzet esetén működésbe hozza a fékrendszert.

A Giulia Veloce erőssége a Q4, vagyis a bekapcsolható összkerékhajtás. Az Alfa Romeo által szabadalmaztatott rendszer az összkerékhajtás összes előnyét ötvözi az üzemanyag-takarékossággal és a hátsókerék-meghajtású autók vezetési élményével.

Alfa Romeo GIulia 2.0 TURBO 280K AT AWD VELOCE

1995 cm3

4 henger

206 kW (280 lóerő)

átlagfogyasztás: 6,4 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 6b

A modell része egy újgenerációs, 8 fokozatú automata ZF sebességváltó, amely jelentős mértékben optimalizálja a fokozatváltási pontokat. Ez a csúcstechnológiájú újdonság tovább fokozza a modellben a teljesítmény és tömeg közti arányt, ezáltal korlátozza a súrlódási veszteséget a váltás során. A Giulia Velocébe szerelt Start & Stop rendszer ráadásul akár 5%-os üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tesz.

A 2.0-ás motorral rendelkező Alfa Romeo Giulia Veloce motorháza alatt nem kevés erő lapul: a modell akár 240 km/órás végsebességre is képes, miközben 5,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra.

Az Alfa Romeo Giulia Veloce a 2.0-ás benzines motorral már 47 800 euróért megvásárolható a Dunautóban.


-para-