Alfa Romeo Giulietta: Egy fekete jelenség, amely mágnesként vonzza a tekinteteket

Időtlen elegancia és sportos külső – ha ezt a két tényezőt meghalljuk, egyből az Alfa Romeo által képviselt értékek jutnak eszünkbe. Modelljei óriási népszerűségnek örvendnek, akárcsak az alább bemutatott Giulietta.

Alfa Romeo Giulietta: Egy fekete jelenség, amely mágnesként vonzza a tekinteteket
Fotók: Cséfalvay Á. András

A Giulietta egy nem mindennapi autó, amely a jellegzetes pajzs alakú hűtőrácsnak, a megnövelt méretű sportos kipufogóvégeknek, a sötétített fényszóróknak, a hátsó spoilernek, valamint az egyedi dizájnt kölcsönző ötlyukú alumínium keréktárcsáknak köszönhetően kiemelkedik az átlagos autók sorából. A Giulietta Sport exkluzív és megkülönböztethető részleteivel emeli ki a felszereltség sportosságát.

Ez utóbbi a beltérben is egyaránt megmutatkozik: a fekete műszerfalkeret, a középső alagút fekete betétei, a szintén középen elhelyezett könyöktámasz, valamint az üléskárpitok egyszerre sportos, de elegáns hatást keltenek.

Az 5"-os képernyőn elérhető Uconnect Live rendszeren keresztül információkat kapunk az autó működésével kapcsolatosan, figyelhetjük a valós idejű közlekedési adatokat, valamint segítségével kapcsolatban állhatunk a világgal. A rendszerhez tartozik a ma már szinte elengedhetetlen Bluetooth kihangosító és okostelefon-csatlakozó, valamint a különféle Live-szolgáltatások.

A kormányon elhelyezett gomboknak köszönhetően akár telefonhívást is fogadhatunk anélkül, hogy hozzányúlnánk okostelefonunkhoz. Szintén a multifunkciós kormány segítségével vezérelhetjük a DAB rádiót, amely a Giulietta Bose hangrendszerrel kiegészülve több mint 500 wattos teljesítményre képes. Az utastérben számtalan hangszórót helyeztek el, így csupán egyetlen gombnyomással olyan bulihangulatot teremthetünk, amilyet még egy diszkó is megirigyelne.

A modell nem csak a kényelmet szolgálja: hat légzsákjával, menetstabilizálójával és dinamikus kormánynyomaték-szabályozásával a Giulietta biztonságban sem utolsó.

Az Alfa Romeo modelljeit lassan már elképzelni sem tudjuk a saját fejlesztésű programkapcsolója, az Alfa D.N.A. nélkül. A rendszer a jármű teljesítményét a vezető stílusához és az útviszonyokhoz alakítja. Három üzemmódból választhatunk: Dinamikus a nagy teljesítményekhez, Natural a gazdaságos vezetéshez és Négy évszakos a nehezebb útviszonyokhoz.

Szintén a felszereltséget képezi a manuális légkondi, a Start&Stop, a sebességtartó automatika, valamint az Efficent Drive (Hatékony vezetés) funkció, amely a motor optimális hatékonyságát és alacsony üzemanyag-fogyasztását szolgálja. A Giuliettában a Hill Holder funkció is megtalálható, amely meggátolja, hogy a kocsi visszaguruljon az emelkedőn való elinduláskor.

Alfa Romeo Giulietta 1,4 TBi 120 k Sport

- 1368 cm3

- 4 henger

- 88 kW (120 lóerő)

- átlagfogyasztás: 6,2 liter

- 6 fokozatú manuális váltó

- EURO 6

Az 1.4-es motorral felszerelt Alfa Romeo Giulietta teljesítményben is felveszi a kesztyűt a konkurenciával: remek gyorsulása mellett (7,8 másodperc alatt 0-ról 100-ra) a végsebessége elérheti akár a 218 km/órát.

Az Alfa Romeo Giulietta egy olyan jelenség az úton, amely – esetünkben az elegáns fekete színének is köszönhetően – mágnesként vonzza magára a tekinteteket. A modell 20 800 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-