Alfa Romeo Giulietta: Szenvedély és sportosság minden mennyiségben

Az Alfa Romeo modelljeit híresen sportos külső, illetve időtlen elegancia jellemzi, amely alól a nagy népszerűségnek örvendő Giulietta sem kivétel.

Alfa Romeo Giulietta: Szenvedély és sportosság minden mennyiségben
Fotók: Cséfalvay Á. András

A Giulietta egyértelműen kiemelkedik az átlagos autók közül, köszönhetően a jellegzetes pajzs alakú hűtőrácsnak. A sötétített fényszórók, a megnövelt méretű kipufogóvégek, az ötlyukú alumínium keréktárcsák, valamint a hátsó lökhárítók még inkább fokozzák az összhatást. A Giulietta Sport modellt arra tervezték, hogy exkluzív és megkülönböztető részleteivel kiemelje a felszereltség sportosságát.

A sportosság nemcsak a külsőben, hanem a beltérben is megmutatkozik: a fekete műszerfalkeretnek, a középső alagút fekete betéteinek és az üléskárpitoknak köszönhetően egyszerre sportos és elegáns.

A Uconnect Live lehetővé teszi, hogy az autóban ülve is mindig kapcsolatban állhassunk a világgal. A rendszernek köszönhetően többek közt figyelhetjük a valós idejű közlekedési adatokat, valamint információkat kapunk az autó működésével kapcsolatosan. A rendszert Bluetooth kihangosítóval, okostelefon-csatlakozással és Live-szolgáltatásokkal is felszerelték.

A DAB rádió és a Giulietta Bose hangrendszer teljesítménye több mint 500 watt. Az utastérben elhelyezett főbb hangszórókkal, a nyolccsatornás mélynyomókkal, valamint a műszerfalon található központi hangszóróval igazi bulihangulatot teremthetünk az autóban. A kormányon elhelyezett gombokkal pedig könnyen vezérelhetjük a rádiót, de akár telefonhívást is fogadhatunk.

A Giulietta a legkiválóbb minőségű aktív és passzív biztonsági rendszereket kínálja: hat légzsák, menetstabilizáló és aktív Alfa-kormányzás dinamikus kormánynyomaték-szabályozással.

Az Alfa D.N.A. az Alfa Romeo exkluzív programkapcsolója, amely a jármű teljesítményét a vezető stílusához és az útviszonyokhoz alakítja. A program három üzemmódot kínál: Dinamikus a nagy teljesítményekhez, Natural a gazdaságos vezetéshez és Négy évszakos a nehezebb útviszonyokhoz.

A modellt emellett olyan hasznos rendszerrel szerelték fel, mint a manuális légkondi, a sebességtartó automatika, a Start&Stop, valamint az Efficent Drive (Hatékony vezetés) funkció, amely a motor optimális hatékonyságát és alacsony üzemanyag-fogyasztását szolgálja. Manapság egyre több autót szerelnek fel (nem csak terepjárókat) Hill Holder funkcióval, amely meggátolja, hogy az emelkedőn való elinduláskor a kocsi visszaguruljon. Ez a remek rendszer a Giuliettában is megtalálható.

Alfa Romeo Giulietta 1,4 TBi 120 k Sport

- 1368 cm3

- 4 henger

- 88 kW (120 lóerő)

- átlagfogyasztás: 6,4 liter

- 6 fokozatú manuális váltó

- EURO 6

Az 1.4-es motorral felszerelt Alfa Romeo Giulietta végsebessége elérheti akár a 218 km/órát, miközben 7,8 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra.

Az Alfa Romeo Giulietta minden ízéből árad a sportosság és az elegancia, egyedülálló formája pedig garantáltan magára vonz minden tekintetet. A modell 18 800 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-