Alfa Romeo Mito: Feltűnésre született

Az Alfa Romeo legendásan híres olaszos eleganciájáról és sportosságáról, ez alól pedig a család legkisebb sportautója, a Mito sem kivétel.

Alfa Romeo Mito: Feltűnésre született
Fotók: Cséfalvay Á. András

Az Alfa Romeo Mito stílusa követi a család formatervét, vezetési élményét és teljesítményét – magán hordozza az Alfa Romeo összes jelét. A modell megjelenése nagyban hasonlít a Giuliettáéra: a kör alakú lámpák, a jellegzetes első hűtőrács, a lökhárító mind a nagytestvért idézi, de ha jobban megnézzük, azonnal kitűnik a Mito egyedi karaktere.

A könnyűfém keréktárcsák, a letisztult formaterv, valamint a sportosság teszi egyedivé a Mitót – esetünkben pedig a vörös szín egyszerre szívdöglesztővé és elegánssá.

A karbonhatású lámpáknak, a dupla kipufogóvégnek és a további számos nagyszerű részletnek köszönhetően az utcán garantáltan mindenki megfordul a Mito után.

Az utasfülke vadonatúj dizájnt kapott: a kormánykeréken található Alfa Romeo logótól egészen az új sportülésekig. Kisebb mérete ellenére a modell így is tágas beltérrel rendelkezik, amelyet a komfort és az elegáns sportosság jegyében alakítottak ki.

A középkonzolon egy 3,5"-os képernyő helyezkedik el, amelyen elérhető a Uconnect™ Live. A szolgáltatással mindig kapcsolatban állhatunk az autóval és a világgal: valós idejű közlekedési információk, adatok autóról és vezetési stílusunkról, zene, hírek és közösségi média elérhetősége egyszerűen – mindez egy ujjnyi távolságra.

A Mito Bose hangrendszerének teljesítménye több mint 500 watt. A rendszer az utastérben elhelyezett főbb hangszórókból, valamint egy 8-csatornás mélynyomóból és egy, a műszerfalon elhelyezett központi hangszóróból áll. 

A modell olyan hasznos biztonsági rendszerrel van felszerelve, mint a menetstabilizáló elektronika (VDC) vagy a Hill Holder, amely segít az emelkedőn való elindulásban.

Az adaptív Alfa felfüggesztés by-pass szelepe gyors válaszreakciót biztosít a felfüggesztésre nehezedő nyomáskor, így a vezető mindig kontroll alatt tudja tartani a járművet. Az aktív Alfa felfüggesztésnek és az elektronikus lengéscsillapító vezérlésnek köszönhetően az alváz válaszreakciója folyamatosan változik az útviszonyoknak és a vezető szükségleteinek függvényében.

Alfa Romeo Mito 1.4 MPI 78 K Urban

1 368 cm3

58 kW (78 lóerő)

átlagfogyasztás: 5,6 liter

5 fokozatú manuális váltó

EURO 6

Az Alfa Romeo Mito mind megjelenésben, mind teljesítményben jelentős tárgy az utakon, amely a sofőr szolgálása mellett arra született, hogy felkeltse a figyelmet. A modell 15 507 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-