Alfa Romeo Stelvio: Összetéveszthetetlen olasz szenvedély

Az Alfa Romeo a Stelvio megalkotásával újrafogalmazta az SUV kategóriát: a sportos lélekkel megáldott szabadidő-autó kimagasló sokoldalúságot és tágas teret nyújt a vezetőnek.

Alfa Romeo Stelvio: Összetéveszthetetlen olasz szenvedély
Fotók: Cséfalvay Á. András

Az Alfa Romeo szemet gyönyörködtető modellben ötvözi az SUV kategóriára jellemző sokoldalúságot és tágasságot az olasz autógyártó sportos stílusával. A látványos külsőt a 18"-os alumínium keréktárcsák, a LED hátsó lámpák, valamint a modell vörös színe teszi teljessé. Ezek a formák garantáltan nem kerülhetik el senki figyelmét.

Ami a belteret illeti: szinte minden a vezető köré épült, ezzel növelve a kényelemérzetet. A kéttónusú műszerfal, az ajtópanelek, valamint a bőrkormány pedig a luxust hivatott szolgálni. A hátsó üléseken akár három személy is kényelmesen elfér, de nem csak az utastér tágas: a csomagtartó befogadóképessége 525 liter, de az ülések ledöntésével még ennél is nagyobbra növelhető a rakodótér.

A középkonzolon elhelyezett 6,5”-os színes kijelzőn érhető el az infotainment rendszer, amelynek minden funkciója egyszerűen használható a tárcsás kezelőszervnek köszönhetően. A rendszer fejlett hangfelismerő funkcióval és kormánykerékre szerelt kezelőszervekkel rendelkezik.

A különféle applikációk segítségével szinte az egész autót kontroll alatt tarthatjuk: a MyCar app az autó diagnosztikáját ellenőrzi, míg az Efficient Drive az üzemanyag-fogyasztást és a vezetési stílust figyeli.

A modell számos hasznos biztonsági rendszerrel van felszerelve. A biztonságos vezetésért felel a hátsó parkolószenzor, a sávelhagyás-figyelmeztető (LDW), vagy az integrált fékrendszer (IBS).

Az Alfa™ DNA funkció lehetővé teszi, hogy hatást gyakoroljunk az autó dinamikus rendszereire, így a motornyomaték paraméterekre, a váltási arányra, a fékrendszerre, a menetstabilizátorra és a kipörgésgátlóra.

A Dinamikus üzemmód pontosabb váltást biztosít, a Normál egy komfortos módozat, amely a felfüggesztés és a kormánykerék beállítására helyezi a hangsúlyt, míg az Advanced efficiency környezettudatos üzemmód javítja a dinamikus hatékonyságot.

Az Alfa Romeo által kifejlesztett Q4 összkerékhajtás-rendszer nagyobb működési hatékonyságot nyújt. Folyamatosan figyeli az útviszonyokat, hogy minden körülmények között ideális nyomatékelosztást biztosítson a tengelyek között.

Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 210k Q4 Super

2143 cm3

4 henger

154 kW (210 lóerő)

átlagfogyasztás: 4,8 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 6b

Az Alfa Romeo Stelvio nemcsak külsejével és felszereltségével veszi le az embert a lábáról: a 2.2-es motorral rendelkező modell 6,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra, miközben elérheti akár 215 km/órás végsebességet is. Ezzel a teljesítménnyel a SUV-ok csúcskategóriájába tartozik a Stelvio. A modell 48 900 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-