Alfa Romeo Stelvio: A sportos lélekkel megáldott SUV

Összetéveszthetetlen, ikonikus olasz designnal rendelkező sportos SUV. Az Alfa Romeo szabadidő-autójáról van szó, amelybe első ránézésre beleszeretsz. Ismerd meg az Alfa Romeo Stelviót!

Alfa Romeo Stelvio: A sportos lélekkel megáldott SUV
Fotók: DUNAUTO

Az autó magán hordozza az Alfa Romeo jellemző arányérzékének jegyeit, emellett remekül ötvözi az SUV kategóriára jellemző sokoldalúságot és tágasságot az olasz gyártó sportos stílusával. Ehhez nagyban hozzájárulnak a 18"-os alumínium keréktárcsák, valamint a LED hátsó lámpák.

A Stelvio belterét az ergonómia jegyében alakították ki, így szinte minden a vezető köré épült. A kéttónusú műszerfal, az ajtópanelek, valamint a bőrkormány pedig csak fokozza a luxusérzetet. A gyártó nagy hangsúlyt fektetett a komfortra is, így a hátsó üléseken akár három személy is kényelmesen elfér. De nem csak az utastér tágas: a csomagtartó befogadóképessége 525 liter.

A modell szériafelszereltségként tartalmazza a kétzónás automata légkondit, valamint a kulcsnélküli indítórendszert is.

Az infotainment rendszer egy, a középkonzolon elhelyezett 6.5”-os színes kijelzőn érhető el, a tárcsás kezelőszervnek köszönhetően pedig minden funkciója egyszerűen használható. Az infotainment rendszer fejlett hangfelismerő funkcióval és kormánykerékre szerelt kezelőszervekkel rendelkezik.

Az applikációk segítségével mindent kontroll alatt tarthatunk: a MyCar app ellenőrzi az autó diagnosztikáját, az Efficient Drive pedig az üzemanyag-fogyasztást és a vezetési stílust figyeli.

A Stelvio olyan exkluzív biztonsági rendszerekkel van felszerelve, mint a hátsó parkolószenzor, a sávelhagyás-figyelmeztető (LDW), vagy az integrált fékrendszer (IBS), amely precíz fékválaszt és fékreakciót biztosít.

Az Alfa™ DNA funkción keresztül közvetlen hatást gyakorolhatunk a Stelvio dinamikus rendszereire, így a motornyomaték paraméterekre, a fékrendszerre, a váltási arányra, a menetstabilizátorra és a kipörgésgátlóra.

A Dinamikus üzemmód pontosabb váltást, nagyobb nyomatékot biztosít. A Normál egy komfortos módozat, amely a felfüggesztés és a kormánykerék beállítására helyezi a hangsúlyt, megteremtve ezzel a mindennapos vezetés kellemes egyensúlyát. Az Advanced efficiency környezettudatos üzemmód pedig javítja a dinamikus hatékonyságot.

Az Alfa Romeo által kifejlesztett Q4 összkerékhajtás-rendszer nagyobb működési hatékonyságot nyújt. Folyamatosan figyeli az útviszonyokat, hogy minden körülmények között ideális nyomatékelosztást biztosítson a tengelyek között.

Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 210k Q4 Super

2143 cm3

4 henger

154 kW (210 lóerő)

átlagfogyasztás: 4,8 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 6b

Az Alfa Romeo Stelvio igazán remek mutatókkal rendelkezik a teljesítmény területén is: a 2.2-es motorral felszerelt modell 6,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra, miközben elérheti akár 215 km/órás végsebességet is. A modell 54 360 euróért megvásárolható a Dunautóban.


-para-