Alig vesz valaki elektromos autót Szlovákiában, csak a támogatás jelenthet megoldást

Szlovákiában jelentősen stagnál az elektromosautó-eladás, és ha nem érkezik rá támogatás, a jövőben sem várható nagy változás.

Alig vesz valaki elektromos autót Szlovákiában, csak a támogatás jelenthet megoldást
Illusztráció (Fotó: TASR)

Szlovákia is aláírta az Európai Parlament és az Európai Bizottság rendeletét az autók károsanyag-kibocsátásának csökkentéséről, amely szerint ezt 2020-hoz képest 2025-re 15 százalékkal kellene csökkenteni, 2030-ra pedig 37,5 százalékkal, a legújabb ambiciózus terv pedig már 55 százalékot emleget.

Ez mind szép és jó, csakhogy tavaly az elektromos járművek és plug-in hibridek eladása csupán a 3 százalékot érte el Szlovákiában, ami mélyen az EU-s átlag alatt van. Alexander Matušek, a Szlovák Autóipari Szövetség elnöke szerint jelenleg messze nem megnyugtató a helyzet, Szlovákia ugyanis minden kategóriában elmarad. Összehasonlításképp 2021-ben az EU-s átlag 18,9 százalék volt.

Hogy Szlovákia tartsa magát a rendelethez, 2025-re 51 520 alacsony károsanyag-kibocsátású (elektromos vagy plug-in hibrid) járműnek kellene az utakon futkosni. Hogyha 2030-ig valóban 55 százalékkal szeretnénk csökkenteni a károsanyag-kibocsátást, akkor addigra 236 520 ilyen járműnek kellene úton lennie. Ehhez képest 2021-ig nem egész 6 ezer alacsony károsanyag-kibocsátású járművet regisztráltak.

Hogy tartsuk magunkat a rendelethez, az elkövetkező négy évben 45 ezer elektromos vagy hibrid járművet kellene eladni Szlovákiában, ami évente átlagban 11 400 modellt jelent. Tavaly Szlovákiában az elektromos járművek közül a Škoda Enyaq iV dominált, a modellből ugyanis összesen 187-et adtak el.

Szintén kedvezőtlen a helyzet az infrastruktúra kiépítése terén, 2020-ban ugyanis 820 töltőállomás volt az elektromos és hibrid járművek számára, 2025-re viszont 5500-at, 2030-ra pedig 27 ezret terveznek kiépíteni. Jó hír viszont, hogy Szlovákia a helyreállítási terv forrásaiból jelentősen növelheti a töltőállomások számát. Összesen 50 millió eurós befektetéssel számolnak, ami több mint 3 ezer töltőállomás kiépítésére lehet elegendő.

A jövőt tekintve Szlovákia számára az jelentene abszolút prioritást, hogy stabil dotációs sémát vezessen be az elektromosautó-vásárlásra. A támogatásnak mindenki számára elérhetőnek kellene lennie, aki megfelel annak feltételeinek. Csupán így érhető el, hogy az emberek és a vállalatok is komolyan gondolják az elektromosautó-vásárlást.


(pravda)