Ámokfutásukkal hencegtek a fiatalok a neten, arra viszont nem számítottak, hogy a rendőrökhöz is eljut a videó

A rendőrök felkutatták a sőfőrt, aki nem tette zsebre, amit kapott.

Ámokfutásukkal hencegtek a fiatalok a neten, arra viszont nem számítottak, hogy a rendőrökhöz is eljut a videó

A nagyszombati autópálya-rendőrségnek sikerült azonosítania egy felelőtlen, 21 éves sofőrt a Galgóci (Hlohovec) járásból. Vaskos büntetést kapott azért, amit a BMW volánja mögött véghezvitt.

A rendőrség szerint konkrétan egy durva hármas kombóról van szó: augusztus végén a D1-es autópályán Pozsony és Nagyszombat között pár perc alatt jócskán túllépte a maximálisan megengedett 90 km/órás sebességet, jobbról előzte a járműveket, ráadásul közben a telefonját is nyomkodta.

Társai rögzítették az ámokfutást, amivel a TikTokon is eldicsekedtek. A rendőröknek mindössze ez a videó állt a rendelkezésükre a nyomozás során, ki kellett deríteniük a sofőr személyazonosságát, valamint azt is, hogy a többszörös szabályszegés hol történt.

A rendőrök végül sikerrel jártak, megtalálták ugyanis az illetőt. A beismerés és a megbánás kevés volt, mivel tettével nemcsak saját magát, hanem az autó többi utasát, valamint a közúti közlekedés többi résztvevőjét is veszélyeztette – szögezi le a rendőrség.

A fiatal 700 eurós büntetést kapott, emellett pedig 18 hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A történtek kapcsán a rendőrség felszólítja elsősorban a fiatalokat, hogy ne veszélyeztessék saját és mások életét néhány lájkért cserébe. „Gondoljanak arra, hogy az ilyen viselkedésnek gyakran fatális következményei vannak. Akkor már senkit nem fog érdekelni a követők száma” – tették hozzá.

(parameter)