Anyósülésen furikázta a hároméves gyereket a részeg fickó, barátnője bedrogozva nyitott ajtót a rendőröknek

A rendőrség eljárást indított egy férfi ellen, aki ittasan vezetett autót úgy, hogy egy hároméves gyerek is ült a kocsiban.

Anyósülésen furikázta a hároméves gyereket a részeg fickó, barátnője bedrogozva nyitott ajtót a rendőröknek
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A rendőrök a pozsonyi Hradská utcában figyeltek fel az autósra, aki kanyarodáskor nem használta az irányjelzőt, majd minden ok nélkül gyorsítani kezdett. Miután a járőrök megállították, megérezték rajta az alkohol szagát, ezért megfújatták vele a szondát. A készülék 1,71 ezreléket mutatott.

A rendőrség szerint az anyósülésen egy hároméves gyerek utazott – őt is és a sofőrt is a kapitányságra szállították. Ott kiderült, hogy a gyerek a sofőr barátnőjéé, ezért megpróbálták őt elérni telefonon. Mivel többszöri próbálkozásuk is sikertelen volt, a rendőrök személyesen látogattak el az anya lakhelyére.

A nő jól láthatóan alkohol vagy tudatmódosító szer hatása alatt nyitott ajtót, a rendőrök megítélése alapján nem volt olyan állapotban, hogy gondoskodhasson a gyerekről. A ház sem volt megfelelő gyerek számára: nem voltak ablakai, helyiségeiben szemét és üvegszilánkok voltak.

A gyereket végül átadták a szociális gondozóknak, az autót vezető férfit pedig alkohol befolyása alatt történő veszélyeztetéssel gyanúsították meg, amiért kétéves szabadságvesztés fenyegeti.


-para-