Áthajtott a fiatal focistán az autó. Kiszállt a sofőr, megnézte, majd ott hagyta őt

A losonci kórházban fekszik az a fiatal focista, akin a poltári járásbeli Rimakokován (Kokava nad Rimavicou) hajtott át egy autó még november 7-én, majd a sofőr ott hagyta őt. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Áthajtott a fiatal focistán az autó. Kiszállt a sofőr, megnézte, majd ott hagyta őt
Forrás: Joj TV

A Joj TV riportja szerint Norbertnek hívják a fiatal sportolót, aki tisztázatlan okból esett az úttestre, majd ott maradt fekve, beüthette a fejét. 

Az utca, ahol ez történt, ki van világítva, ennek ellenére egy arra érkező autós áthajtott rajta. A környék térfigyelő kameráinak felvételeiből kiderült, hogy az autóból egy fiatal férfi szállt ki, megnézte az úton heverő sérültet, majd visszaült az autójába és elhajtott.

Egy járókelő hívta ki a mentőket, az operátornak pedig azt mondta, hogy vérzik a fején, nincs eszméleténél, de lélegzik. Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő azt közölte, hogy fejsérüléssel szállították kórházba a fiatalt.

Édesanyját nagyon rosszul érintette a baleset híre, de elmondta a Joj TV-nek, hogy a fiának a tüdejéből is vért kellett leszívni, emellett eltört a medencéje és a lába is.

Mária Faltániová kerületi rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy a sérültet cserbenhagyta a sofőr. A kamerafelvételek viszont elvezették a rendőrséget a tetteshez, akit néhány órán belül azonosítottak, miután meglett, hogy ki a kocsi tulajdonosa. A Joj TV információi szerint egy fiatal sofőr ült a volán mögött, akinek csak néhány hónapja van jogsija.

A kamerafelvételekből az is kiderült, hogy még két autó hajtott el a sérült fiatal mellett. 

(Joj TV)