Augusztus végéig lezárják a 63-as úton található körforgalmat Somorján

Az elkövetkező három hétben a közlekedőknek érdemes elkerülniük Somorját.

Augusztus végéig lezárják a 63-as úton található körforgalmat Somorján
Fotó: samorin.sk

Átépítési munkálatok miatt jövő héten hétfőtől (augusztus 10.) lezárják a 63-as úton található körforgalmat Somorján.

Az útzár idejére a teherforgalmat az R7-es gyorsforgalmi útra terelik, míg a személyforgalom jelentős része Somorja belső területeire tevődik át.

Az építkezés idejére a Pozsonyi úti Ister buszmegállót a Tejfalusi útra, a víztoronyhoz, míg a Szenci úti buszmegállót az Ipari utcába helyezik át. A Pozsony – Dunaszerdahely közötti buszjáratok a Pozsonyi út – Első utca – Gyalogút – Tejfalusi út – Csillag utca – Csölösztői út – Mély utca – Szél utca – Iskola utca vonalon közlekednek majd, a Somorja – Szenc buszjáratok pedig a Pomléi út – Tűzoltó utca – Ipari utca vonalon (a térképen zöld színnel jelölve).

A közútkezelő vállalat már idén áprilisban meg akarta kezdeni a körforgalom felújítását, ám akkor úgy döntöttek, hogy megvárják vele az R7-es gyorsforgalmi út átadását, illetve az augusztust, amikor a közúti forgalom intenzitása jelentősen csökken.

A város vezetése még ezt megelőzően javaslatot tett arra, hogy a felújítást félpályás útlezárás mellett végezzék el, de ebben az esetben a kivitelező szerint a munkálatok elhúzódásával és a költségek emelkedésével kellett volna számolni, és ezt a felújítást felügyelő állami közútkezelő vállalat nem támogatta.

A körforgalom 2020. augusztus 31-ig lesz lezárva.

A Pozsony felé közlekedőknek az elkövetkező három hétben érdemes elkerülniük Somorját az R7-es gyorsforgalmi úton, illetve a II/572-es úton.


(samorin.sk)