Autós üldözés és lövöldözés: részeg nő akart elgázolni egy rendőrt

Autós üldözésbe torkolt egy nő ámokfutása, akinek egy nap alatt töbször is meggyűlt a baja a rendőrséggel.

Autós üldözés és lövöldözés: részeg nő akart elgázolni egy rendőrt
Fotó: noviny.sk

Csütörtökön reggel 8 óra körül Pozsonyban egy nő veszélyesen közlekedett Peugeot-jával, és nekiütközött egy másik járműnek. Viszont ahelyett, hogy megállt volna, elmenekült a helyszínről.

A járőrök nem sokkal később megtalálták a vétkes sofőrt, az autója az autópálya szélén volt leállítva. A rendőrök a kapitányságra kísérték az autóst, ott alkoholteszt alá vetették, amely végül pozitív eredményt mutatott ki.

A nő elkezdett jelenetet rendezni a rendőrségen, majd orvosi segítséget kért. Kórházba szállították, majd a kivizsgálásokat követően kiengedték. A délutáni órákban a nő visszament a rendőrségre, ahol megtudta, hogy bevonták a jogosítványát.

A feldühödött nőt ez sem állíthatta meg: beült az autóba és el akart hajtani. Egy rendőr megpróbálta ebben megakadályozni, de a sofőr majdnem elgázolta őt. A rendőr az utolsó pillanatban ugrott el a jármű elől.

A rendőrök üldözőbe vették az ámokfutót, aki még a figyelmeztető lövésekre sem állt meg. Végül úgy tudták megfékezni, hogy kilőtték az autó egyik kerekét.

A nő végül bilincsben végezte, amennyiben bűnössége beigazolódik, akár 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.


TASR/para