AUTÓS ÜLDÖZÉS: A lövések nem állították meg a menekülő tagot, az árok igen (Videó)

Néhány nap elteltével ismét üldöztek a rendőrök egy menekülő autóst a fővárosban. Figyelmeztető lövések is eldörtültek, de nem azok állították meg, hanem az árok.

AUTÓS ÜLDÖZÉS: A lövések nem állították meg a menekülő tagot, az árok igen (Videó)
Forrás: Nový Čas

A román rendszámú autót vezető sofőr csütörtökön hajnali fél kettőkor az Avion egyik sarkánál, a Galvani utca és az Ivánkai út kereszteződésében nem állt meg a szemafor piros jelzésénél, amit észleltek a rendőrök és utána eredtek. A fickó nem reagált rájuk, menekülni kezdett az Ivánkai úton a reptér felé - közölte Veronika Slamková rendőrszóvivő.

A román kocsi a reptér előtt lekanyarodott, majd a D1-es sztráda felé vette az irányt, közben pedig többször is átkanyarodott a szemközti sávba, az útjelző táblákat egyáltalán nem vette figyelembe, és más autósokat is veszélyeztetett.

A rendőrszóvivő közlésese szerint többször is figyelmeztették őt megafonon keresztül, mivel azonban nem reagált, figyelmeztető lövéseket is leadtak. A sofőr ezután lekanyarodott egy mezei útra a Bazin felé vezető Púchovi út mentén. Ekkor pedig már nem sok hiányzott, hogy benézzen egy árkot, amibe belehajtott.

A rendőrök fegyverrel figyelmeztették, majd megbilincselték. A román jelzésű kocsit egy szenci járásbeli 23 éves fiatal vezette. Kiderült az is, hogy miért menekülhetett: ittas volt, 0,40 mg/l alkoholszintet mértek a leheletében. A fickót bevitték az őrsre, majd elvették a jogosítványát. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Videórészletek az üldözésről:

(Nový Čas)