AUTÓS ÜLDÖZÉS: Menekülő autóra lőttek a rendőrök

Lövéseket adtak le a rendőrök egy menekülő személyautóra. A sofőr a rendőrök felszólítása ellenére sem állt meg.

Az eset pénteken történt a kora esti órákban Losonc közelében. Mária Faltániová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőröknek feltűnt, amint a BMW hirtelen megváltoztatta a haladási irányát, itt-ott pedig a szemközti forgalmi sávba is áttért.

A rendőrök ezért hang- és fényjelzéssel figyelmeztették a sofőrt, hogy álljon meg, ő azonban továbbhajtott.

Veľká Ves községnél a gázra taposott, és menekülni kezdett a rendőrök elől, időközben pedig többször is veszélyeztette a közúti közlekedés többi résztvevőjét.

Az egyik rendőr ekkor figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, az elszánt sofőr azonban ettől sem ijedt meg, folytatta az ámokfutást Kalinovo irányába. A községben felhajtott a járdára, és nekicsapódott egy családi ház kerítésének, majd egy arra haladó Škoda Octaviával is ütközött.

Az ütközés után is folytatta útját, majd ismét Veľká Ves község felé vette az irányt. A rendőrök ekkor leadták a második figyelmeztető lövést a levegőbe, de a sofőr erre sem reagált, ezért harmadszor már az autó gumiabroncsára céloztak.

A szóvivő közölte, ezt követően a sofőr hirtelen megállt, majd amíg a rendőrök odaértek az autóhoz, a sofőr és az anyósülésen ülő illető helyet cseréltek.

A rendőrök felszólították őket, hogy szálljanak ki az autóból, és kényszerítő eszközöket is alkalmaztak. Mint kiderült, a járműben egy 38 éves férfi és egy 21 éves nő tartózkodott, a rendőrségi akció során egyikük sem sérült meg.

A rendőrök drogkereskedelemmel összefüggő bizonyítékokat találtak a kocsiban, ezért nemcsak a menekülés, hanem drogkereskedelem alapos gyanúja miatt is eljárást indítottak ellenük.

Faltániová hozzátette, a sofőrnek jogosítványa sem volt, azt ugyanis korábban 48 hónapra bevonták.

Az üggyel kapcsolatban eljárást indítottak, az elkövetők rövidesen előzetes letartóztatásba kerülhetnek, és akár két éves börtönbüntetést is kaphatnak.


TASR/para