AUTÓS ÜLDÖZÉS: Mint egy bűnügyi filmben, úgy menekült a rendőrök elől a tolvaj a lopott motoron (VIDEÓ)

Az esetről készült videofelvételt a rendőrök osztották meg  hivatalos Facebook-oldalukon, és ők is felhívták rá a figyelmet, hogy a videó nem egy filmből kivágott részlet...

Vasárnap hajnalban, röviddel 3 óra után egy KTM típusú motorkerékpárra lettek figyelmesek a rendőrök Pozsonyban, az Óvárosi (Staromestská) utcán. Meg akarták állítani a motorost, ő azonban az Állj jelzés ellenére a gázra taposott, és menekülőre fogta.

A motoros nagy sebességgel száguldott a viszonylag üres pozsonyi utcákon, a rendőrök pedig végig a nyomában voltak. A rendőrök figyelmeztető lövéseket is leadtak, de az elvetemült ezt is ignorálta, és forgalommal szemben folytatta a menekülést.

A Račianska utcán fel akart hajtani a járdaszegélyre, ezért lassított, az egyik rendőr pedig az autóból kiugorva próbálta elkapni, csakhogy a motoros ököllel megütötte őt. Megpróbált elmenekülni, az egyik járőr azonban figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, aminek hallatán a férfi végre megadta magát és a földre hasalt.

Az üldözésről készült videó a rendőrség hivatalos oldalán, IDE kattintva megtekinthető.

A sofőrnél semmilyen személyes dokumentum nem volt. Kiderült, hogy korábban 20 hónapra bevonták a jogosítványát, a motorkerékpár pedig lopott volt, akárcsak a rajta lévő rendszámtábla. A járművet Ausztria területén tulajdonították el.

A rendőrség eljárást indított az illető ellen. Az autós üldözés során személyi sérülés nem történt és anyagi kár sem keletkezett.


(parameter)