Az anyósülésen utazó 19 éves fiatal sérült meg a legsúlyosabban a csilizradványi balesetben

A rendőrség kedden részletes információkat közölt a hétfőn Csilizradvány és Kulcsod közt történt súlyos balesetről.

Az anyósülésen utazó 19 éves fiatal sérült meg a legsúlyosabban a csilizradványi balesetben
Fotók: rendőrség/tűzoltóság - további képekért kattints!

A súlyos közúti baleset hétfőn délután történt a 13-as úton, a Csilizradvány és Kulcsod közti kereszteződésben: két személyautó ütközött, egy lévai rendszámú Audi, illetve egy komáromi jelzésű Renault Thalia.

Az Audi a mellékútról érkezett és elsőbbségadás nélkül hajtott fel a 13-as főútra, ahol éppen akkor érkezett a Renault. Az ütközés következtében az Audi nekicsapódott a villanypóznának, mégpedig olyan erővel, hogy lényegében kettétörte azt.

A balesetnek négy résztvevője volt, ketten súlyosan megsérültek, egy személy pedig könnyebben.

Zlatica Antalová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője kedden arról tájékoztatta portálunkat, hogy az Audit egy 21 éves nő vezette. Hozzátette, a legsúlyosabban a mellette ülő 19 éves férfi sérült meg, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A Renaultban a sofőr könnyebben, a vele utazó 50 éves nő azonban súlyosan megsérült. Antalová hozzátette, a 21 éves nő nem sérült meg, a helyszínen bevonták a jogosítványát. Egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

„Figyelmeztetjük különösen a fiatal sofőröket, hogy összpontosítsanak teljes mértékben a vezetésre. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, és olyan tragédiát okozhat, amelyre élete végéig emlékezni fog” – hívta fel a szóvivő a figyelmet a baleset kapcsán.


(parameter)