Az Arriva azt ígéri, hamarosan megoldódik a helyzet Pozsony megyében, a Slovak Lines felajánlotta segítségét

Pozsony megye új regionális buszvállalata, az Arriva kész meghallgatni elődje, a Slovak Lines segítségnyújtási kínálatát – számolt be róla hétfői sajtótájékoztatóján Iván László, az Arriva vezérigazgatója.

Az Arriva azt ígéri, hamarosan megoldódik a helyzet Pozsony megyében, a Slovak Lines felajánlotta segítségét
Fotó: TASR

Rámutatott, szükségesnek tartják megérteni, hogy miben rejlik a Slovak Lines kínálata, ugyanis Iván szerint a buszvállalatnak már nincsenek sofőrjei, valamint a járműveit is elkezdte eladni. „Minden egyes partnerrel igazságosan tárgyalunk. Ha valamilyen pontban egyeznek a nézeteink és mindenki számára kedvezőnek mondható, megszülethet a megállapodás” – nyilatkozta Iván.

Mint mondta, mindent megtesznek azért, hogy megoldják a Pozsony környékén a járatok kiesésével keletkezett helyzetet. Hétfőn is 30-40%-os kiesés volt a járatokban, az optimális helyzet fenntartásához kb. 100 új sofőrre van szüksége a vállalatnak.

Iván szerint a 4000 eurós belépési bónusz viszont sok munkakeresőt megmozgatott. „A múlt hét óta több mint 20 személlyel kötöttünk szerződést, és továbbiak érkeznek. A feltételezéseink szerint tovább fog javulni a helyzet” – mondta Iván, majd hozzátette: tárgyalnak a minibusz-közlekedési vállalatokkal is. Egy ilyen vállalattal hamarosan szerződést írhatnak alá, és az elkövetkező napokban 20-25 minibuszt állíthatnak szolgálatba a legkritikusabb járatokon.

A vállalat emellett kiáll amellett az árak mellett, amelyekkel elnyerte a pályázatot, azt pedig előre látták, hogy eltart majd egy ideig új sofőröket toborozni. „Csakhogy olyan helyzetbe kerültünk, amire nem lehet felkészülni” – mondta Iván, utalva ezzel a pályázat obstrukciójára és elhúzódására, valamint az aláírást követő rövid felkészülési időre.

A Slovak Lines, amely november 14-ig biztosította a regionális buszközlekedést Pozsony megyében, és sikertelenül pályázott a buszforgalom további biztosítására, hétfőn felajánlotta segítségét az Arrivának. Juraj Droba, Pozsony Megye Önkormányzatának elnöke nem tartja elképzelhetőnek a Slovak Lines visszatérését, az Arrivától pedig azt várja, hogy a munkahét végéig jelentősen rendezi a problémát a járatkiesésekben.


TASR/para