Az iratai helyett egy üveg vodkát vett elő a kesztyűtartóból a részeg sofőr

Egy pillanatra elállt a lélegzete azoknak a rendőröknek, akik közúti ellenőrzés céljából állítottak meg egy sofőrt hétfőn a pőstyéni járásbeli Csipkésen (Šípkové).

Az iratai helyett egy üveg vodkát vett elő a kesztyűtartóból a részeg sofőr
Fotók: rendőrségi felvételek

A zsaruk már akkor látták, hogy valami nincs rendben a sofőrrel, amikor az lehúzta az ablakot.

Az 55 éves férfi egyáltalán nem reagált a felé intézett kérdésekre, majd egyszer csak a kesztyűtartó felé nyúlt, kivett onnan egy üveg vodkát, majd a palackot a rendőrök szeme láttára akarta meghúzni. Az intézkedő egyenruhások határozottan felszólították, hogy rakja el az alkoholt, ennek végül a sofőr eleget is tett, és a huzavonát követően hajlandó volt megfújni a szondát.

Nem volt meglepő, hogy a műszer 1,27 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében, ami átszámolva 2,65 ezrelékes alkoholszintnek felel meg - tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

A rendőrök próbálták elmagyarázni a sofőrnek, hogy ittas állapotban történő közúti veszélyeztetést követett el, amiért a helyszínen bevonják jogosítványát, de a férfi nem akart érteni a szóból, és folyamatosan azt hajtogatta, hogy ettől függetlenül ő továbbhajt. Erre aztán sor is került, de természetesen csak a rendőrautó hátsó ülésére ülhetett be, mivel őrizetbe vették. 

A korlátozott értelmi képességű, vagy csak simán pofátlan férfi ügyét ún "szupergyors" eljárás keretén belül vizsgálják, és bírósági ítéletéig a verbói (Vrbové) rendőrkapitányság vendégszerezetét élvezi.

(parameter)