Azért hajtott el egy magyarországi férfi a rendőrségre, hogy bejelentse, nem méltó arra, hogy ittasan vezessen

"Nem vagyok méltó arra, hogy ittasan vezessek" - Ezt mondta az a férfi, aki autójával, ittas állapotban leparkolt a Tatai Rendőrkapitányság előtt, hogy feladja magát.

Nem mindennapi jelenet játszódott le a Tatai Rendőrkapitányság előtt ma reggel. Az  eligazító helyiségben lévő rendőrök a közterületi kamerán egy autóra lettek figyelmesek, ami szabálytalanul leparkolt a rendőrségi épület előtt lévő szolgálati parkolóba. A sofőr a jármű első gumiabroncsaival nekiütközött az útpadkának, majd megállt. A járőrök azonnal kérdőre vonták a férfit, aki elmondta nekik, azért jött, hogy feladja magát. Ugyanis, ahogy fogalmazott, nem méltó arra, hogy ittasan vezessen. Azt is elmondta, hogy nagy mennyiségű alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült. Állítását a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolta.

A 65 éves helyi lakos ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették. Emellett pénzbírságot is kiszabtak részére, mivel a vezetés közben nem használta a biztonsági övét.
 (police.hu)