Balázsfai csóka masszírozta meg az ollétejedi betonkerítést, miközben pucolt a zsaruk elől

Izgi jelenetek zajlottak le vasárnap este Dunaszerdahelyen, majd Ollétejeden. A szerencsének köszönhető, hogy nem lett tragédia a vége.

Balázsfai csóka masszírozta meg az ollétejedi betonkerítést, miközben pucolt a zsaruk elől
Helyszíni olvasói felvétel

Délelőtt már beszámoltunk arról, hogy egy személykocsi a kerítésnek ütközve borult fel vasárnap este Ollétejeden. Most megtudtunk néhány részletet is arról, mi történt.

"Az autóbusz-pályaudvar közelében egy Škoda Felícia veszélyeztette a rendőröket, amikor átkanyarodott a menetiránnyal ellentétes sávba. A rendőrautó sofőrjének el kellett rántania a kormányt, hogy elkerülje az ütközést" - számolt be a nagyszombati kerületi rendőrség szóvivője, Martina Kredatusová arról, hogyan is indult a történet.

A Felíciát egy 26 éves balázsfai fazon vezette, és mint kiderült, ő hozta magára a bajt. Miután ugyanis a zsarukkal izmozott, ők megfordultak, és innentől a meccs eldőlt, már csak arra kellett vigyázni, hogy lehetőleg senkinek ne essen baja.

A Felícia sofőrje először rálépett a gázra, de aztán úgy tett, mintha megállna a rendőrök előtt. Amikor ők is lassítottak, akkor viszont a fiatal balázsfai megint megpróbált kereket oldani. Ollétejed felé hajtott, a falu elején azonban a nagy sebesség miatt nem tudta bevenni az enyhe jobbkanyart, és egyenesen egy betonkerítésnek ütközött, majd felrepült a levegőbe, többször átfordult, és végül a szétroncsolódott jármű a kerekein landolt az út közepén.

A sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsok közül, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Kiderült az is, hogy a 26 éves sofőrt tavaly októberben ittas vezetés miatt eltiltották a vezetéstől két évre, és csak 2019 októberében ülhetett volna ismét volán mögé. Egyelőre nem tudni, hogy most is alkohol vagy esetleg drogok befolyása alatt volt, ezt majd a vérvizsgálat mutathatja ki, mindenesetre az elmondható, hogy épelméjű ember ilyet nem tesz.


Öt évvel ezelőtt, 2013 január végén egy, a mostanira kísértetiesen hasonlító baleset történt már a városrészben. Akkor egy Ford Escort menekült a rendőrök elől Dunaszerdahely irányából, és az ollétejedi kanyarban ugyancsak a kerítést is érintve karambolozott, miközben rendőrök üldözték. Akkor egy 29 éves fiatal férfi életét vesztette, 40 éves női útitársa pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőr akkor sem rendelkezett jogosítvánnyal, büntetett előéletű volt.


(parameter)