BALESET: 14 hónapos kisgyermek is megsérült a somorjai karambolban!

Két személykocsi karambolozott hétfőn reggel nyolc óra tájékán Somorja határában.

BALESET: 14 hónapos kisgyermek is megsérült a somorjai karambolban!
Helyszíni felvételek - További felvételekért kattints!

A baleset az Úszor felé vezető régi úton történt, a gancsházai településrészen - közölte érdeklődésünkre Hodosi Tibor, a járási tűzoltók bevetési egységeinek parancsnoka.

Hozzátette, a két kocsiban összesen hárman sérültek meg, köztük volt egy 14 hónapos kisgyermek is.

Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő a baleset körülményeivel kapcsolatban elmondta, hogy a Škoda Octaviát vezető 39 éves nő imeretlen okból áthajtott a menetiránnyal ellentétes sávba, ahol az autó bal első sarkával ütközött a szemből jövő Lexusszal. Őt a kicsi fiával együtt Pozsonyba szállították kórházba - elsősorban megfigyelésre, az előzetes információk szerint nincs szó súlyos sérülésekről. 

A Lexus sofőrje nem sérült meg, őt meg tudták szondázni a helyszínen, az eredmény negatív lett. A kisgyermekével utazó nő esetében csak a vérvizsgálat igazolhatja, hogy nem ivott.

A két járművön keletkezett kár 78 ezer euró.

Az autókból kifolyt üzemi folyadékot a Somorjáról érkező tűzoltók semlegesítették.

A mostani már a negyedik autóbaleset volt kevesebb mint 24 óra leforgása alatt, melyhez a járás tűzoltóit is riasztották. Vasárnap délután a járás határán túl, Bogyán hajtott egy villanyoszlopnak egy Toyota (ide a nagymegyerieket riasztották), majd Dunatőkés és Nagyudvarnok között történt súlyosabb baleset, kora este pedig Csallóközcsütörtök közelében kötött ki a vízben egy VW Passat. Balesettel indult a hétfői nap is, a 63-ason Egyházgellénél ütközött egy kamion és egy Octavia.

(parameter)