BALESET: Csak a fák akadályozták meg, hogy ne zuhanjon egy házra a 40 tonnás kamion

A Besztercebányáról Donovaly felé kivezető útszakaszon súlyos baleset történt péntekről szombatra virradó éjszaka. Egy fákat szállító kamion átborult a szalagkorláton, és csak az ott lévő fák gátolták meg, hogy leguruljon a lejtőn, rá egy családi házra.

BALESET: Csak a fák akadályozták meg, hogy ne zuhanjon egy házra a 40 tonnás kamion
Forrás: Joj TV

A Joj TV-nek úgy nyilatkozott a kamionos, hogy a rakomány elkezdte jobbra húzni, mire ő az ellenkező irányba kanyarodott, ám egyszer csak átborult a pótkocsi a szalagkorláton és a kamiont is magával rántotta. A kamion fát szállított Svätý Antonból a rózsahegyi papírgyárba.

A helyszínre érkező autómentő, Peter Červenec azt mondta, hogy becslése szerint rakománnyal együtt mintegy 38-40 tonnás lehet a kamion, ami lényegében a fákon függött. Ha azok nincsenek, akkor a lent lévő házakra zuhant volna.

A rendőrség a mentési munkálatok idejére lezárta az útszakaszt, különösen azért, hogy a speciális technika, ami a kamion és a rakomány mentésére szolgált, elférjen. 

A környező házakban lakó embereket evakuálták, a drámai mentőakció több órán át tartott. Ez idő alatt egy daruval átpakolták a fákat egy másik gépkocsira. A kamion visszafordítására egy másik technikára volt szükség. Végül éjfél körül sikerült.

A járműből mintegy 100 liter gázolaj kifolyt a földre, emiatt a környezetvédelmi hivatal munkatársait is a helyszínre kellett riasztani.

(Joj TV)