BALESET: Egy kamion és egy Toyota karambolozott a 63-ason Dunaszerdahely mellett

A két gépjármű egymással szemben haladt, lényegében a csodának köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

BALESET: Egy kamion és egy Toyota karambolozott a 63-ason Dunaszerdahely mellett
Fotók: Paraméter - További felvételekért kattints!

Egy galgóci jelzésű kamion és egy komáromi rendszámú Toyota karambolozott egymással a 63-as főút Dunaszerdahely melletti szakaszán, néhány száz méterre a pódafai letérőtől. A Hegyéte felől érkező Toyota tisztázatlan körülmények között belehajtott a kamion üzemanyagtartályába, majd az ütközés következtében megfordult és a menetiránnyal szembeni sávban állt meg, miközben a kamion vontatója leszaladt az úttestről, és kis híján az egész monstrum az árokban kötött ki.

Hodosi Tibortól, a járási tűzoltóság bevetési egységeinek parancsnokától megtudtuk, hogy a Toyotát vezető hölgy beszorult a gépjárműbe, egységeiknek kellett kiszabadítaniuk. Információink szerint ugyanakkor szerencsére csak könnyebben sérült meg. 

A kamionból nagyobb mennyiségű üzemanyag folyt ki az úttestre, ezt a tűzoltók az arra megfelelő anyaggal semlegesítették. Ez még akkor is tartott, mikor fél kettő környékén a helyszínen jártunk. A járműben maradt üzemanyagot pedig egy másik tartályba kellett átszivattyúzni.

A helyszínelés és a műszaki mentés még bizonyára eltart egy darabig, ugyanis várnak a vontatóra. Az útszakasz egy sávban járható, a rendőrség irányítja a forgalmat.

(SzT)