BALESET: Egy Renault repült be a kertbe a doborgazi halálkanyarban!

Súlyos közúti baleset történt szerdán kora este Doborgazon.

BALESET: Egy Renault repült be a kertbe a doborgazi halálkanyarban!
Helyszíni felvétel

Egy pozsonyi jelzésű Renault Fluence, melyben egy nő ült a hároméves kisgyermekével, nagy sebességgel leszaladt az útról, majd a kerteken átrobogva, egy kerítést is átszakítva az oldalán landolt. 

Boráros József doborgazi polgármestertől megtudtuk, hogy a balesetben szerencsére senki sem sérült meg súlyosabban, ugyanakkor ez csak a vak szerencsének köszönhető, hiszen akár a kertben is tartózkodhatott volna valaki.

Emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt a doborgazi önkormányzat azzal a kéréssel fordult a közlekedésrendészethez, hogy korlátozzák a Pozsony felé vezető 1421-es út érintett szakaszán 70 km/órára a sebességet, mivel túl gyakoriak ezen a szakaszon a balesetek. 

Ezt az útszakaszt sokan használják egyfajta egérútként a fővárosból hazafelé tartók a 63-as főút helyett, mivel ezáltal elkerülhetik a dugókat. A hosszú egyenes útszakaszon viszont a sofőrök gyakorta lépik túl a megengedett sebességet.

Boráros kifejtette, hogy néhány évvel ezelőtti kérésüknek a közlekedésrendészet nem tett eleget, éppen ezért azt fontolgatják, hogy a jövőben az önkormányzat figyelmeztet majd a veszélyre. Ennek módjáról egyelőre nem született döntés.

(para)