BALESET: Elsodorta, majd cserben hagyta a Škoda sofőrje a motorost

A rendőrök rövid időn belül megtalálták a cserbenhagyót.

BALESET: Elsodorta, majd cserben hagyta a Škoda sofőrje a motorost
Fotó: TASR/rendőrség

A nagyrőcei (Revúca) rendőrség vizsgál egy közúti balesetet, amely csütörtökön, 14.50 körül történt Tornalján, a Béke utcában. Egy Škoda Fabia sofőrje nem adott előnyt egy szembejövő Kawasaki motorkerékpárnak, miközben balra fordult. A motoros egy 42 éves, tornaljai férfi volt. Erről Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott pénteken.

„A motoros az intenzív fékezés ellenére sem tudta megakadályozni a karambolt. Az autó jobb oldalának ütődött, és a földre esett. Hét napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett” – ismertette a baleset részleteit Faltániová, hozzátéve: a személyautó sofőrje elhajtott a helyszínről.

A baleset szemtanúinak köszönhetően a rendőrség rövid időn belül a gépkocsi nyomára akadt. Az autó tulajdonosának bevallása szerint azt egy 17 éves sofőr vezette egyedül, felnőtt személy jelenléte nélkül, a tulajdonos beleegyezésével. Utóbbit közlekedési szabálysértés miatt bírságolták meg, a fiatal sofőr jogosítványát pedig bevonták. A baleset körülményeit vizsgálják. A gépjárműveken keletkezett kár összegét 5000 euróra becsülik.


(TASR)