BALESET: Ennél nagyobb ostobaságot egy motoros nem követhet el, mint ez a diószegi

Nem is egy hibát követett el, hanem egy sornyit.

BALESET: Ennél nagyobb ostobaságot egy motoros nem követhet el, mint ez a diószegi
Helyszíni felvételek - További felvételekért kattints!

Szerdán este Pusztafödémesen (Galántai járás), a Magyargurab felé vezető úton bukott motorjával és utasával egy 28 éves diószegi férfi. Egy Yamaha 750-essel lehajtott az egyenes útról, majd az árokban landolt.

A kiérkező rendőrök azonnal megszondázták, és kiderült, hogy felöntött a garatra, mégpedig nem is kicsit. Az alkoholszintje 1,26 mg/l volt, ami 2,63 ezreléknek felel meg.

A fiatal sofőr utasával együtt hatalmas szerencséjükre csak könnyebben sérült meg, mindkettejük esetében elegendő volt a helyszíni mentőorvosi ellátás.

Időközben kiderült, hogy a motoron nem volt rendszám, és az is, hogy a fiatal férfinek, aki vezette, még csak jogosítványa sincs - ráadásul decemberben, az előző ilyen alkalommal 40 hónapra, 2022 áprilisáig eltiltották a gépjárművezetéstől.

Foglaljuk csak össze: részegen, megszerzett jogosítvány nélkül, ráadásul a vezetéstől eltiltva okozott balesetet egy nyilvántartásban nem szereplő motorral, a hab a tortán pedig, hogy egyikükön sem volt sisak.

A férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig szupergyors eljárás keretén belül már ítéletet is hirdetett alkoholos állapotban történt veszélyeztetés és hatósági döntés végrehajtásának akadályozása ügyében. 3 évre eltiltották a vezetéstől, 7 hónapos felfüggesztett szabadságvesztést, valamint 1000 eurós pénzbírságot kapott.

(parameter)