BALESET: Frontális ütközés a 63-as úton, apa és lánya életét vesztette

Két halálos áldozatot követelő közúti baleset történt röviddel 11 óra előtt az I/63-as úton, Dunaszerdahely közelében.

BALESET:  Frontális ütközés a 63-as úton, apa és lánya életét vesztette
Fotók: Paraméter

Szemtanúk elmondása szerint az úton egy Dunaszerdahely irányába tartó, kék személyautó kezdett előzni egy kocsisort, és a mögötte haladó fehér Škoda Octavia szintén előzésbe kezdett. Míg a kék kocsi sikeresen befejezte az előzési manővert, a Škoda sofőrje már nem tudott visszasorolni saját sávjába, és frontálisan ütközött a szemből érkező, szintén dunaszerdahelyi rendszámú kamionnal.

A személygékocsiban utazó két személynek nem volt esélye a túlélésre a kb. 30 tonnás összsúllyal rendelkező, konténeres kamionnal szemben. A tehergépkocsi 60 éves sofőrjének nem esett baja, míg a Škodában ülő, pozsonyeperjesi 56 éves apa, és 32 éves lánya a helyszínen életét vesztette.

Az érintett szakaszon az egyik sávot lezárták, a forgalmat a rendőrség irányítja.

A tragédiát tetézi, hogy információink szerint az áldozatok egy pozsonyi diplomaosztóról tartottak hazafelé, a család többi tagja a mögöttük haladó kocsikban utazott. A hozzátartozók a baleset után lehúzódtak az útról, és a tragédiát látva többen is sokkos állapotba kerültek, kórházba kellett szállítani őket.

Néhány órán belül ez a második halálos baleset a Dunaszerdahelyi járásban, egy hajnali közúti balesetben szintén ketten vesztették életüket Somorja és Úszor között.

-para-